Były mąż za granicą - członek rodziny? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 lip 2018, 15:53

Witam i proszę o pomoc :)

W lutym rozwiodłam się z ojcem dziecka. Alimenty na dziecko przyznane mam od 1,5 roku.

Wypełniając wniosek o 500+ mam podać ojca dziecka jako członka rodziny czy nie? Wg. mnie nie aczkolwiek w urzędzie rok temu dostałam informacje , że ojciec dziecka zawsze będzie rodziną dziecka...
Dodam , że pracuje on za granicą a ja pracuję w Polsce na umowę zlecenie i wypełniając formularz w ostatnim podpunkcie ankiety muszę podać czy JA LUB CZŁONEK RODZINY przebywa za granicą więc jak to ugryźć żeby MGOPS miało w papierach informacje o ojcu i jego pracy za granicą? :roll:

W październiku 2017r składałam wniosek o ww. świadczenie i do dziś wniosek jest nie rozpatrzony w Urzędzie Marszałkowskim ale wtedy ex był nadal moim mężem więc wiedziałam jak go wpisać :)
sasola
Praktykant
Od: 26 kwie 2017, 13:24
Zajmuję się: Mama

Napisano: 09 lip 2018, 16:43

Jeśli po rozwodzie zachował pełne prawa ojcowskie to jest członkiem rodziny (dopóki masz pod opieką wspólne dziecko/dzieci)

Nie wlicza się natomiast do dochodu twojego po rozwodzie jak i gospodarstwa domowego, w ktorym juz nie mieszka od rozwodu - uznane alimenty od niego natomiast są wliczane.
heihoi
Praktykant
Od: 09 lip 2018, 16:31
Zajmuję się: Adam Sejna - pracownik MOPS Pruszcz Gdański

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x