CAS - Oprogramowanie

Strona 5 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 14:33

manka82 pisze:i wszechmocne Sygnity uważa to za sukces???
oj manka, jakbyśmy byli wszechmocni to by dawno działało, polecam moją odpowiedź na Twoje poprzednie pytanie, może Ci się rozjaśni że nie wszystko zależy od nas.
manka82 pisze:W dziale Świadczenia Rodzinne na forum trwa konkurs rozszyfruj nazwę CAS jedna z propozycji jakże trafna brzmi Czas Atakować Sygnity popieram również Częstoniedziałająca Aplikacja Statystyczna
Jak napisałaś, to przeczytałem. W innej sytuacji nawet zabawne by to było. W obecnej sytuacji nie przybliża nas to wcale do rozwiązania Waszych problemów. Ale oczywiście macie prawo narzekać i utyskiwać, a my mamy obowiązek robić swoje i Wam pomagać. pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 09 kwie 2014, 15:49

właśnie zaczytałem sprawozdanie i załamka przecież nie idzie się oczytać o co chodzi Sfundusz to mówił po ludzku, że np w poprzednim kwartale tu było tyle a teraz nagle jest mniej a w tym dziadostwie k245 /k328 * k228 >/ k287 % k284* k774 i się domyślaj o co chodzi KLĘSKA PANOWIE Z SYGNITY. Was twór nie dorasta programowi Quick Seftu do pięt ale fajnie kaskę było pociągnąć
on on

Napisano: 10 kwie 2014, 8:37

------------zwracam honor nie zauważyłem rubryki - uwagi - tam jest "po ludzku"
on on

Napisano: 10 kwie 2014, 8:54

Jak edytować sprawozdanie w Cas?
???

Napisano: 10 kwie 2014, 9:13

manka82 pisze:W dziale Świadczenia Rodzinne na forum trwa konkurs rozszyfruj nazwę CAS jedna z propozycji jakże trafna brzmi Czas Atakować Sygnity popieram również Częstoniedziałająca Aplikacja Statystyczna
Jak napisałaś, to przeczytałem. W innej sytuacji nawet zabawne by to było. W obecnej sytuacji nie przybliża nas to wcale do rozwiązania Waszych problemów. Ale oczywiście macie prawo narzekać i utyskiwać, a my mamy obowiązek robić swoje i Wam pomagać. pozdrawiam[/quote]

Jako autor posta o rozszyfrowaniu skrótu CAS serdecznie przepraszam Sygnity za utrudnienia w pracy.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2014, 10:13

on on pisze:------------zwracam honor nie zauważyłem rubryki - uwagi - tam jest "po ludzku"
dzięki.
po za tym musisz mieć świadomość że reguły (a także opisy do nich) tworzą uprawnione osoby z MPiPS lub WPSów, a nie twórca oprogramowania. CAS jedynie wizualizuje stworzone przez te osoby reguły, kolorując wiersze uczestniczące w nich.

co do poprzedniego oprogramowania, które podałeś, to ja go na oczy nie widziałem, ale na tym forum widziałem wiele przeklejanych z niego komunikatów ... po angielsku. W CAS wszystkie komunikaty są w języku polskim.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 10 kwie 2014, 10:20

przyłączam się do pytania da się to sprawozdanie jakiś zedytować z poziomu CAS -a czy muszę za każdym razem poprawiać to w dziedzinowym i zaczytywać do CAS-a ?
on on

Napisano: 10 kwie 2014, 10:29

on on pisze:przyłączam się do pytania da się to sprawozdanie jakiś zedytować z poziomu CAS -a czy muszę za każdym razem poprawiać to w dziedzinowym i zaczytywać do CAS-a ?
w przypadku resortowych sprawozdań nie można - takie było wymaganie Zamawiającego
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 10 kwie 2014, 10:38

dziękuje. To ma ułatwili życie
on on

Napisano: 10 kwie 2014, 10:40

on on pisze:dziękuje. To ma ułatwili życie
Ciesz się że w ogóle dziedzinówki jeszcze mają pozwolenie edycji. Kiedyś i to może zniknąć, a MPiPS ma zamiar sprawodzać zgodnosć sprawozdań ze zbiorami centralnymi.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 5 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x