CBB, wiarygdność odpowiedzi
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
CBB, wiarygdność odpowiedzi
Witam. Kiedyś czytałam na forum dyskusje odnośnie ludzi którzy wciąż są wysyłani z Gopsu/Mopsu po zaświadczenia i jednogłośnie byli zgadania przez Was na forum pracownicy, którzy wymagają takich zaświadczeń. Moje pytanie brzmi czy kiedyś sprawdzaliście wiarygodność odpowiedzi, bo ja ostatnio założyłam fikcyjnie wniosek osoby, która pobiera św i śr w innej gminie no i wysłałam zapytanie. Niestety nie otrzymałam odpowiedzi, że pobiera. Czy Wy to weryfikowaliście i wiecie że działa ok?
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: CBB, wiarygdność odpowiedzi
U mnie działa weryfikacja i pojawia się informacja że dana osoba pobiera w danym OPS
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
ja weryfikowałam i wyszło mi ze pobiera w innej gminie i nawet kiedys zweryfikowałam wysłany do ROPSu i wyszło:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
założyłaś fikcyjnie wniosek? w systemie? miałaś dane osób, które nie są na terenie Twojej gminy? supermagda1705 pisze:Witam. Kiedyś czytałam na forum dyskusje odnośnie ludzi którzy wciąż są wysyłani z Gopsu/Mopsu po zaświadczenia i jednogłośnie byli zgadania przez Was na forum pracownicy, którzy wymagają takich zaświadczeń. Moje pytanie brzmi czy kiedyś sprawdzaliście wiarygodność odpowiedzi, bo ja ostatnio założyłam fikcyjnie wniosek osoby, która pobiera św i śr w innej gminie no i wysłałam zapytanie. Niestety nie otrzymałam odpowiedzi, że pobiera. Czy Wy to weryfikowaliście i wiecie że działa ok?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Wiesz co? Gratuluję Ci bo w najlepszym przypadku dla Ciebie to będziesz miała co najmniej telefon z innej gminy, że u nich w CBB wykazuje wnioskodawcę który pobiera świadczenia u Ciebie.magda1705 pisze:[...]bo ja ostatnio założyłam fikcyjnie wniosek osoby, która pobiera św i śr w innej gminie no i wysłałam zapytanie[...]
Zrobiłaś dużą głupotę i obyś nie miała w związku z tym nieprzyjemności. Wiedz, że w SD do obsługi świadczeń jest wszystko rejestrowane (co, gdzie i kiedy robisz) i mimo usunięcia tego wniosku ślad pozostaje w rejestrze.
Posłużyła się pewnie danymi osób które kiedyś u niej pobierały świadczenia a wiedziała, że się przeprowadziły do innej gminy.Gość pisze:założyłaś fikcyjnie wniosek? w systemie? miałaś dane osób, które nie są na terenie Twojej gminy? super
Powracając do tematu to nie weryfikuję CBB bo i tak za dużo roboty mam i nie chcę być nadgorliwy bo to nie popłaca...
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Co więcej, w komunikacie wysyłającym wniosek do CBB wpisał się Twój login, tak samo w zapytaniu (weryfikacji) więc jakby co jesteś "namierzalna" jeśli ktoś zainteresuje się kto wprowadził fikcyjny wniosek. Ministerstwo traktuje CBB jak rejestr i będzie coraz większą wagę przywiązywać do jakości danych w nim. Zatem przestrzegam przed takimi praktykami.
Tomek
-
- Referent
- Zajmuję się: Referent SR i FA
- Kontakt:
ja dzwoniłam w tej sprawie do dostawcy Empatii i uzyskałam odpowiedz,że dla OPS-ów, które maja tylko świadczenia rodzinne ( beż świadczenia wychowawczego ) dostawcą Empatii był poprzedni wykonawca i ,ze nie można się sugerować CBB tylko pisać zaświadczenia do innych gmin ....
na moje pytanie kiedy to zostanie zmienione żebysmy tak jak św. wychowawcze mogli sami weryfikowac nie wysyłajac tych zapytań pisemnie ,odpowiedziano mi,że nie planują zadnych aktualizacji dla nas.....
zostaliśmy pominięci w "WIELKIM PLANIE"......
na moje pytanie kiedy to zostanie zmienione żebysmy tak jak św. wychowawcze mogli sami weryfikowac nie wysyłajac tych zapytań pisemnie ,odpowiedziano mi,że nie planują zadnych aktualizacji dla nas.....
zostaliśmy pominięci w "WIELKIM PLANIE"......
Oprócz CBB, wiarygdność odpowiedzi - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pit 8c przedawnienie wierzytelności
zaświadczenia z empatii?
orzeczenie lekarza orzecznika zus
czy mogę tak zrobić
składka zdrowotna - becik i rodzinne
ośrodek leczniczo opiekunczy
podstawa do wniosku o wywiad szo
samotne wychowywanie i rodzinne
urlop wychowawczy dla osoby uczącej się
zasiłek pielegnacyjny matki a koordynacja
Mam pozostawić wniosek bez rozpatrzenia czy wydać decyzję od
ustalenie ojcostwa
czy brać rentę do dochodu
Zwolnienie lekarskie. Przerwany wychowawczy. Uzysk?
świadczenie pielęgnacyjne. Dwa przypadki
Składki płacone do zus