Cena 1 kW na dzień złożenia wniosku, czy na dzień wydania decyzji

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
EwikF
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Cena 1 kW na dzień złożenia wniosku, czy na dzień wydania decyzji

Post autor: EwikF »

Przepraszam, ale przeglądając forum w tej kwestii, są różne interpretacje dotyczące stosowania nowej stawki 1 kW. Czy ma ktoś dokładne wyjaśnienie, bo sama już nie wiem. Mam wniosek z 28.03.2024 r. jaka przyjąć stawkę na dzień złożenia wniosku czy na dzień wydania decyzji.
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Re: Cena 1 kW na dzień złożenia wniosku, czy na dzień wydania decyzji

Post autor: lusia&lusia »

na dzień złożenia wniosku - stawka KWh
kasia.f
Stażysta
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost
Kontakt:

Post autor: kasia.f »

na dzień wydania decyzji
Krisun
Stażysta
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: Krisun »

Na dzień wydawania decyzji. Nie ma w ustawie napisane, że bierzemy pod uwagę stawkę obowiązującą w dniu złożenia wniosku. Nie ma też przepisu przejściowego.
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

przykład z pracy mojego zasobu d.m. :
przyjęłam wniosek w marcu ub.r. (na początku miesiąca) , czyli między czasie zmieniła się stawka KWh - decyzję wydałam na pdst starej stawki - wyszła odmowa, pani wniosła odwołanie do sko . Sko utrzymało moją decyzję w mocy, w uzasadnieniu było między innymi, że organ właściwie rozpatrzył wniosek, bo na podstawie daty złożenia wniosku itd....
Krisun
Stażysta
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: Krisun »

W poprzednim roku stawka kwh zmieniła się 31 marca. Jeżeli faktycznie decyzja wydana była 31 marca 2023 r. na podstawie starej stawki to dziwnie, ale co odwołanie to inne stanowisko, kłócić się nie będę.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

to ja inny przykład podam...odwołanie od decyzji...ale gdy sko rozpatrywało odwołanie zmieniła się stawka dochodu z 1 ha przeliczeniowego ...odsyłając decyzję do mnie obliczyli dodatek na podstawie nowej już stawki :) choć ja wydając decyzję nowej stawki jeszcze nie znałam ;) bo obowiązywała stara jeszcze.... i takoooo
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

:-) pisze: 03 kwie 2024, 14:00 to ja inny przykład podam...odwołanie od decyzji...ale gdy sko rozpatrywało odwołanie zmieniła się stawka dochodu z 1 ha przeliczeniowego ...odsyłając decyzję do mnie obliczyli dodatek na podstawie nowej już stawki :) choć ja wydając decyzję nowej stawki jeszcze nie znałam ;) bo obowiązywała stara jeszcze.... i takoooo
Załączniki
czy-przyjac-stawke-za-1-k-wh-energii-elektrycznej.docx
(15.02 KiB) Pobrany 39 razy
lusia&lusia
Starszy referent
Kontakt:

...czyli jak zwykle różne interpretacje i praktyki, a powinno być to jasne napisane w ustawie ;)
ODPOWIEDZ