Raczej niedopuszczalne. Przewidywalnie może być od różnych dostawców/sprzedawców energii, mogą być różne taryfy itd.Ela23-85 pisze:przewidywalne dla danego miejsca zamieszkania.
Protestuję, takie rozwiązania nie mają prawa funkcjonować (popatrzcie co Maksima radzi).młoda pisze:ja brałam rachunek od najbliższego sąsiada i na tej podstawie obliczałam, albo ze strony dostawcy z jakiego korzystają w okolicy zamieszkania.
Jak wyżej.a123 pisze:zadzwoń na infolinia i poproś o koszt 1 kwh brutto konkretnej osoby (pytają o pesel więc lepiej go sobie przygotować) albo dla danego terenu (miejscowość ulica) to ci podadzą
Jakiś czas temu też korzystałam z tego obwieszczenia. Jednak uznano, ze nie jest to prawidłowe, gdyż każdy ma prawo skorzystać z energii od różnych sprzedawców i ceny mogłyby odbiegać od tej, podanej w obwieszczeniu. Dlatego przyjęto, aby liczyć stawkę w faktury, kiedy usługa była świadczona. Jesli było to dawno i faktury nie ma, stosuję cennik z tego okresu i biorę oświadczenie wnioskodawcy w tej sprawie.Gość pisze:przyjmujemy średnią cenę 1kWh z obwieszczenia prezesa URE