Centralna Ewidencja Kierowców - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 sty 2016, 9:42

Hej! Czy ktoś słał już wniosek do CEK??? Czy można wysłać to pismem zwykłym? Jak to wygląda???
MM12

Napisano: 07 sty 2016, 9:47

ja musze jutro wysłać, ale nic mi nie działa, w sensie , że nie mam podgladu na tą ewidencje? i tez się zastanawiam czy nie wysłac wniosku do starosty tak jak dawniej...
lucynamops

Napisano: 07 sty 2016, 10:02

Lepiej wyślij po staremu (tak uzgodniliśmy z wydziałem komunikacji). U nas nic nie działa. I pytanie czy my przypadkiem nie będziemy płacić za uzyskanie takiej informacji?
mors

Napisano: 07 sty 2016, 10:12

właśnie ...
MM12

Napisano: 07 sty 2016, 11:04

art 100c ust 1a - Prawo o ruchu drogowym

<1a. Ministrowi właściwemu do spraw rodziny, ministrowi właściwemu do spraw zabezpieczenia społecznego lub organowi właściwemu dłużnika, o którym mowa w art. 2 pkt 9 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2015 r. poz. 859, 1217 i 1302), udostępnia się z ewidencji, za pomocą urządzeń teletransmisji danych lub w sposób określony w ust. 4, informację o tym, czy dłużnik alimentacyjny, o którym mowa w art. 2 pkt 3 tej ustawy, posiada uprawnienie do kierowania pojazdami, oraz o tym, który starosta wydał mu dokument stwierdzający to uprawnienie.>

4. Dane zgromadzone w ewidencji udostępnia się, z zastrzeżeniem ust. 5, na umotywowany wniosek zainteresowanego podmiotu złożony w postaci pisemnej lub w postaci elektronicznej z użyciem mechanizmów określonych w art. 20a ust. 1 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne.
MM12

Napisano: 07 sty 2016, 11:05

A u kogos to w ogóle działa?? A EMPATIA to działa Wam??? Bo mi nic i nie mam do niczego podglądu a teraz nie ma zaświadczen i poświadczeń składanych przez strony.....
lucynamops

Napisano: 07 sty 2016, 11:06

ja pisemnie
MM12

Napisano: 07 sty 2016, 11:26

Mi nic kompletnie nie działa;/...
jjj

Napisano: 08 sty 2016, 10:13

Ja mam nemezisa i wczoraj informatyk po konsultacji z inforem zrobił nam empatie i działa wszystko jeszcze oczywiście nie działa ale np US chodzi bardzo dobrze :) także ta empatia to nawet fajna rzecz choć byłam negatywnie do tego nastawiona
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x