Cenzura

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
~ali

Cenzura

Post autor: ~ali »

To miało być Forum pracowników socjalnych, ludzi szczególnie wrażliwych na sprawy społeczne. Jak wiadomo sprawy społeczne nieodłącznie powiązane są z polityką, która wyznacza \"terytorium\" naszego działania. Dziwią więc nawoływania niektórych abyśmy na tematy polityczne nie dyskutowali. To znaczy, że odbiera nam się nasze podstawowe prawa. Ktoś uważa, że prowadzenie tutaj dyskusji mogłoby doprowadzić do uzmysłowienia wielu osobom, że nie są osamotnieni w swoich poglądach, że ich poglądy nie są nienormalne. Tak, jak spontaniczna reakcja na śmierć Prezydenta RP z osobami towarzyszącymi pokazała, że Polacy są jednością.
Ta część Forum, nazwana szumnie Hyde Park, miła stanowić miejsce wymiany wolnej myśli. Dzisiaj widzę,że tak nie jest. Odmawia się nam prawa do wolnego wyrażania myśli, opinii, zadawania pytań. Dowodem na to jest fakt całkowitego kasowania niektórych postów. Postów nie zawierających żadnych wulgaryzmów, nikogo nie obrażających. Najwidoczniej zadawane pytania były czyimś zdaniem nazbyt trafne. Smutne lecz prawdziwe. To jest tylko mierna podróbka Hyde Parku. A jak pokazuje życie w Polsce nieograniczoną wolność słowa mają wyłącznie określone środowiska.
~anc

Re: Cenzura

Post autor: ~anc »

O co chodzi?
Co cenzurowane jest?
Na jaki temat posty zniknęły?
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

całkowicie zgadzam się z Tobą i jest to naprawdę przykre. Są zasady, których na tym forum należy przestrzegać, każdy je zna i uważam, ze ingerowanie ponadto narusza je i wolność słowa. Każdy ma prawo w demokratycznym kraju wypowiedzieć się. Dlatego właśnie mówimy o demokracji
Dzidka
Andrzej

Post autor: Andrzej »

Kto cenzuruje i w jaki sposób?
Co jest cenzurowane?
O co chodzi?

Kod: Zaznacz cały

Kontakt: angocops.pl
~dzibar

Post autor: ~dzibar »

Ty wiesz i ja wiem
Andrzej

Post autor: Andrzej »

Ja nie wiem o co chodzi.
~gazda

Post autor: ~gazda »

Zapytaj kolegów ;)
~gazda

Post autor: ~gazda »

Andrzej, skąd u ciebie tak zawężony wachlarz pytań? Oglądałem przed chwilą program na TVP 1. Tam nie było strachu. Było natomiast mnóstwo gorzkich i cierpkich słów choć tak prawdziwych. Jak mówił Prymas Tysiąclecia: \"Zapukał strach do drzwi. Odwaga mu otworzyła, a tam nikogo nie było.\"
ODPOWIEDZ