mam informację i tymczasowy wzór z CEK. Okazuje się, że nadal trwają pracę nad wzorem takiego wniosku a obecnie będą przyjmować takie (ten wzór dostałam z CEK).
(pieczęć Burmistrza)
OPS. 4404-
WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE DANYCH
Z CENTRALNEJ EWIDENCJI KIEROWCÓW
1. Wniosek do: Ministra Cyfryzacji
adres do korespondencji:
Centralny Ośrodek Informatyki Oddział w Katowicach
Al. Korfantego 2, 40-004 Katowice.
2. Wnioskodawca: Burmistrz/Wójt - np. Wójt Gminy XXXXXX - tutaj wpisać organ właściwy
adres do korespondencji:
Ośrodek Pomocy Społecznej w XXX - tutaj można wpisać adres ośrodka
3. Podstawa prawna upoważniająca do pozyskiwania danych:
• art. 2 ust. 9 oraz art. 5 ust. 3b pkt.2 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j. Dz.U. 2015. poz. 859 ze zm.)
• art. 100c ust. 1 pkt 12c ustawy z dnia 20 czerwca 1997r. Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U.2012.poz.1137 ze zm.),
• decyzja z dnia 01.12.2015r. Nr ............ o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych.
4. Wskazanie przeznaczenia dla udostępnienia danych:
Postępowanie wobec dłużnika alimentacyjnego
5. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępnione dane:
Centralna Ewidencja Kierowców
6. Zakres żądanych informacji ze zbioru:
Proszę o podanie informacji czy dłużnik alimentacyjny Pan (imię i nazwisko dłużnika) posiada prawo jazdy.
7. Informacje umożliwiające wyszukanie w zbiorze żądanych danych:
Igrekowo, 8 grudnia 2015 roku
ul. Dobra 10
00-200 Igrekowo
nr sprawy: XX 20-00/6
WNIOSEK DO MINISTRA CYFRYZACJI
O UDOSTĘPNIENIE DANYCH EWIDENCYJNYCH ZA POŚREDNICTWEM SIECI PUBLICZNEJ Z WYKORZYSTANIEM URZĄDZEŃ TELETRANSMISJI
DLA STRAŻY GMINNYCH (MIEJSKICH)
Na podstawie art. 80c ust. 7 i art. 100c ust. 5 ustawy Prawo o ruchu drogowym (tekst jedn. Dz. U. z 2012 r., poz. 1137 z późn. zm.) wnoszę o wyrażenie zgody na udostępnienie danych zgromadzonych w Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców w drodze teletransmisji za pośrednictwem Portalu Informatycznego CEPiK.
Oświadczam, że posiadam zabezpieczenia techniczne i organizacyjne uniemożliwiające wykorzystanie danych lub informacji niezgodnie z celem ich uzyskania oraz że pozyskiwane dane są niezbędne do realizacji ustawowych zadań wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o strażach gminnych (Dz. U. Nr 123, poz.779 z późn. zm.) i będą wykorzystywane tylko w tym celu.
Jednocześnie deklaruję gotowość do przejścia Audytu w zakresie spełnienia wymagań i zaleceń bezpieczeństwa opublikowanych w dokumencie „Wymagania i zalecenia bezpieczeństwa dla podmiotów wnioskujących o dostęp lub zmianę warunków dostępu do centralnej ewidencji pojazdów i kierowców z wykorzystaniem sieci publicznej Internet” zamieszczonym na stronie: https://www.cepik.gov.pl, w zakładce: „udostępnianie danych przetwarzanych w SI CEPIK z wykorzystaniem sieci Internet”.
Zapewniony ustawowo dostęp w trybie urzędowym (art. 80c ust. 1 oraz art 100c ust. 1 ustawy Prawo o ruchu drogowym) wpływa na wydłużenie terminów prowadzenia i ostatecznego załatwiania czynności i spraw związanych z bezpieczeństwem ruchu drogowego.
Zgoda na dostęp do danych zgromadzonych w CEPiK w trybie teletransmisji umożliwi szybszą realizację spraw, co przyczyni się w znacznym stopniu do ukarania sprawców wykroczeń oraz zapewni wyższą skuteczność załatwiania tego typu spraw.
Mając na względzie szybkość działania Straży Miejskiej w Igrekowie oraz liczbę wniosków kierowanych w trybie urzędowym w ciągu miesiąca, proszę o wyrażenie zgody na udostępnienie danych lub informacji zgromadzonych w CEPiK za pomocą urządzeń teletransmisji danych.
Dane osoby reprezentującej podmiot:
Imię Nazwisko………………………………..
Stanowisko.......................................................
tel. kontaktowy.................................................e-mail...............................................................
Dane osoby uprawnionej do kontaktów w sprawach technicznych:
Imię Nazwisko………………………………..
Stanowisko.......................................................
tel. kontaktowy.................................................e-mail...............................................................
Otrzymuje:
Dyrektor Departamentu
Ewidencji Państwowych
MC
ul. Pawińskiego 17/21
Dla mnie trochę dziwne jest to , że oni chcą potwierdzenia wiarygodności pieczątki. Nie wiem jak wy ale ja nie mam zamiaru do każdego wniosku dołącząc ksera upoważnień.