Choroba Alzheimera u nie-klienta. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 mar 2018, 14:53

Przyszedł do mnie mój klient po poradę. Otóż jego ojciec (mieszkający sam)ma początki Alzheimera i nie daje sobie wytłumaczyć, że trzeba iść do lekarza, bo nie kuma, że ma te zaniki pamięci.Jest ponoć coraz gorzej, chwilami nawet dogadać się nie można z ojcem. Klient był u lekarza rodzinnego w tej sprawie, ale ponoć rozłożył ręce w sytuacji, gdy chodzący i ogolnie sprawny ojciec nie chce przyjśc do niego, bo nie ma potrzeby, więc rodzinny nie może nic zrobić. Sama w piątek rozlożyłam ręce, bo czy to do OPS powinien ów syn przyjśc? Kurcze, ale teraz mnie to dręczy. Co byście zrobili na moim miejscu? Co tu zaradzić?
Mirabelka
Referent
Od: 19 cze 2017, 16:34
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 mar 2018, 2:34

Klient powinien specjalistę z zakresu psychiatrii zaprosić na wizytę domową i wówczas lekarz zbada jego ojca pod kątem np. demencji starczej lub choroby Alzheimera
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 12 mar 2018, 12:03

Krzysztof pisze:Klient powinien specjalistę z zakresu psychiatrii zaprosić na wizytę domową i wówczas lekarz zbada jego ojca pod kątem np. demencji starczej lub choroby Alzheimera
i jak diagnoza się potwierdzi będzie mógł złożyć wniosek o ubezwłasnowolnienie ojca aby wziąć w swoje ręce sprawy jego zdrowia
wiejskigopsiak
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 sie 2017, 11:45
Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x