Wywiad środowiskowy - zmiana wstecz - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 mar 2018, 12:49

Witam, mam taki problem. Popełniłam błąd wprowadzając dane do wywiadu środowiskowego w systemie pomost (osoba z rodziny zmarła, natomiast pojawił się nowy członek rodziny, więc liczba osób pozostała ta sama). Na podstawie tego wywiadu została wydana już decyzja. Czy mogę modyfikować wywiad "wstecz" i wprowadzić poprawne dane? Czy może pojawić się jakiś błąd, jeśli wywiady zostały już wysłane do zbioru centralnego?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Anna07
Praktykant
Od: 09 mar 2018, 12:40
Zajmuję się: Praca socjalna

Napisano: 09 mar 2018, 12:53

Jaki to zasiłek był przyznany?
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 09 mar 2018, 14:03

W większości przypadków można to zrobić, POMOST Std będzie się starał choć na jeden dzień (przeprowadzonego wywiadu) usunąć osobę z rodziny.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 09 mar 2018, 14:10

Dziękuję za odpowiedź.
Przyznałam obiady dla dzieci oraz zasiłek celowy specjalny.
Spróbuję zmodyfikować "stary" wywiad, wprowadzić informacje o śmierci, nową osobę oraz zmienić dane na wydruku decyzji.
Obawiałam się tylko tego, że przez takie zmiany wstecz mogą pojawić się problemy w zbiorze centralnym, gdzie wywiady już zostały przekazane lub jakieś inne sprzeczności ;)
Anna07
Praktykant

Napisano: 09 mar 2018, 14:20

Jeszcze przybliżę sprawę.
Osoba zmarła w lipcu, również w lipcu pojawił się nowy członek rodziny (wtedy nie był wprowadzany wywiad bo rodzina wtedy nie miała żadnych świadczeń). W październiku wprowadziłam zły wywiad (w wywiadzie widnieje osoba zmarła a nie ma nowego członka). Dopiero teraz zorientowałam się o błędzie a chciałabym, żeby w aktach i w systemie była zgodność informacji. Stąd moje pytanie, czy mogłabym się cofnąć do starego wywiadu i tam zmienić dane.
Anna07
Praktykant

Napisano: 09 mar 2018, 14:43

Podmień decyzję.System za tamten okres zostaw w spokoju.Ciesz się wiosną.Za to cię nie zamkną.A w zbiorach centralnych to nieraz są cuda i dziwy.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x