Chrzest po 18 roku życia. Co wy na to?

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~Adam

Re: Chrzest po 18 roku życia. Co wy na to?

Post autor: ~Adam »

Katolicyzm powoli umiera. Mniej wiernych, małżeństw, chrztów, powołań, praktykujących. Zabobon zostaje wypierany przez naukę i nowoczesność.
~...

Post autor: ~... »

no nowoczesność to maryśka biała szatka i trumienka biała niewinność adamowa a winność socjalna
~nie ja

Post autor: ~nie ja »

głupiś ty oj głupi, zamiast rzeczowo to po chrześcijańsku - wyzwiska i osmieszanie
~karolina

Post autor: ~karolina »

Jak się ma przed sobą taką sztukę, jak Adam to doprawdy trudno o kulturę. To jest zwykła szuja, która nie tylko jątrzy i sieje nienawiść ale też wprost nawoływał do wieszania księży.
~krzychu

Post autor: ~krzychu »

Oto odpowiedź na chory lewacki bełkot półanalfabety Adama:

https://tygodnik.onet.pl/1,78763,druk.html
~ciekawe

Post autor: ~ciekawe »

fragment wklejki - bełkot czy nie?
\"W opisie świata pozaziemskiego dr. Alexandra nie brakuje też odniesień do samego Boga: „Moje doświadczenie pokazuje mi, że śmierć ciała i mózgu nie są końcem świadomości, że ludzkie doświadczenie wykracza poza grób. Co ważniejsze, dzieje się to wszystko na oczach Boga, który kocha i troszczy się o każdego z nas i o to, dokąd sam wszechświat i wszystkie istoty w nim żyjące ostatecznie zmierzają”.
I choć w historii dr. Alexandra pojawiają się Bóg i wątki religijne, to niejeden gorliwy chrześcijan po przeczytaniu książki może czuć pewien zawód. Autor – jakby nie chcąc zrazić czytelników odrzucających istnienie Boga – przedstawia niebo nieco na „zimno”. Bóg jest w nim obecny, ale stoi jakby z boku, nie jest centralnym punktem tej opowieści. Ale to niejedyny powód, dla którego nawet przeciętnemu chrześcijaninowi opis tego pozaziemskiego świata będzie się kojarzył raczej mało ortodoksyjnie. Dość powiedzieć, że pierwszy z obrazów z innej rzeczywistości, przedstawiony przez autora „Proof of Heaven” pokazuje go z perspektywy... organizmu jednokomórkowego, leżącego w ziemistej, gnijącej masie. Oto próbka tego, jak mało ortodoksyjna jest reszta tego świata pozaziemskiego: „Widziałem obfitość życia na przestrzeni niezliczonej liczby światów, włączając w to takie [istoty], których inteligencja była o wiele bardziej zaawansowana od ludzkiej. Widziałem, że są tam niezliczone wyższe wymiary, ale jedynym sposobem, by poznać te wymiary, jest wejść w nie i doświadczyć ich bezpośrednio”.

~~Adam

Post autor: ~~Adam »

Ja już po egzorcyzmach, wybaczcie, byłem opętany. Wszystko comówiłem to nie byłem ja.
Jak znowy zacznę to znaczy że diabeł powrócił. Proszę módlcie się za mnie.
~socjal

Post autor: ~socjal »

Adam opętany :) a Karolina nawiedzona :)
~echo

Post autor: ~echo »

ta Karolina to jakaś dziwna jest, linka nie wklei ws. wieszania księży, oczernia i nie podaje faktów, straszy sądami i prokuraturą, jakaś niespelniona osobowość pelna nienawiści
~piotrek

Post autor: ~piotrek »

Po co ma wklejać linka kiedy Adam sam się przyznaje, że tak było tylko, że pieprzy coś o jakiejś przenośni. Dla mnie słowa Adama, że \"czarni powinni wisieć\" nie są żadną przenośnią tylko nawoływaniem do mordowania ludzi z powodu przekonań religijnych.
ODPOWIEDZ