ciekawe? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 cze 2016, 11:58

witam mam taki przypadek pani złożyła wniosek na pierwsze dziecko 16 lat, ale w składzie rodziny starsze dziecko 24 lata. 2 lutego 2017r. ukończy 25 lat. Wtedy nie mogę go liczyć do składu rodziny? jeśli tak to dochód będzie przekraczał.
jak mam napisać w decyzji do 28 lutego przyznać 500 na pierwsze dziecko?
czy jeśli w chwili składania wniosku ten 24 latek jest liczony w składzie rodziny to przyznaję na cały okres?
hubi

Napisano: 16 cze 2016, 12:10

Mi się wydaje, że nie możesz przyznać do ukończenia przez niego 25 lat bo to tego czasu może się zmienić sytuacja dochodowa i w rezultacie nadal będzie im świadczenie przysługiwać. Wydaje mi się, że powinno być przyznane na cały okres, a w marcu powinien być na nowo przeliczony dochód i wtedy uchylenie jeśli będzie przekraczać.
pilotka

Napisano: 16 cze 2016, 13:01

tylko czy w tym lutym ktoś sobie o tym przypomni? Pani sama też tego nie zgłosi i wypłaty polecą do końca okresu?!!!
hubi

Napisano: 16 cze 2016, 13:04

Robiłeś projekt decyzji i sprawdzałeś w projekcie listy wypłat jak program to kwalifikuje?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 16 cze 2016, 13:10

program przyznaje na cały okres zasiłkowy
hubi

Napisano: 16 cze 2016, 14:30

W ustawie jest jasno napisane, że członkiem rodziny może być osoba do ukończenia 25. roku życia. Bez tej osoby dochód będzie przekraczał, dlatego przyznajesz do ukończenia 25. roku życia przez tego członka rodziny. Zresztą system też tak przyznaje.
aa/aaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem