nikt w rops sie nie przyczepił czego nie będzie można powiedzieć o kontroli. Na jaki art. powołałaś sie wstrzymując wypłate?~SP pisze:Nic na razie nie uchylasz...wysyłasz zapytanie do ROPS czy i od kiedy jest koordynacja i uchylisz decyzję przyznającą dopiero jak ROPS Ci odpowie........co do wypłaty, to ja wstrzymuję na prośbę strony (zwykłym pismem), miałam już takie sprawy w SKO i nikt się jak dotąd nie przyczepił.................Elmer, jak nie ma na coś art. to trzeba zastosować zdrowy rozsądek, nikogo tym nie skrzywdzisz, wręcz przeciwnie, działasz na korzyść strony, bo nie narażasz jej na ewentualny na zwrot z odsetkami
Łamiesz prawo - wypłatę świadczeń możesz wstrzymać TYLKO I WYŁĄCZNIE w przypadkach określonych w art. 28.~SP pisze:co do wypłaty, to ja wstrzymuję na prośbę strony (zwykłym pismem), miałam już takie sprawy w SKO i nikt się jak dotąd nie przyczepił
Nie, nie można. Art. 6 KPA i wężykiem, wężykiem. Jak będziesz rozkładać towar na półce w biedronce to sobie możesz stosować zdrowy rozsądek - dopóki jesteś urzędnikiem zatrudnionym w organie administracji DZIAŁASZ NA PODSTAWIE PRZEPISÓW.~SP pisze:Elmer, jak nie ma na coś art. to trzeba zastosować zdrowy rozsądek
Cały problem w wątku rozbija się o to, że wniosek/zgoda strony dotyczy wstrzymania wypłaty, a nie uchylenia decyzji. Ja bym uznał, że jest zgoda na uchylenie w tym wypadku. Bo uchylić oczywiście można.beti256 pisze:myśmy też tak robili do czasu
i mam podobną sprawę dzisiaj...HEN pisze:pani złożyła wniosek o wstrzymanie wypłaty zasiłkow rodz z dodatkami bo od 24 kwietnia mąąż jej podjął prace w Norewgii
Co ja dalej z tym robię ?
Biore zaświadczenie o dochodzie za maj i wstrzymuje od czerwca czy wysłać moją przyznająca decyzje wraz z jej wnioskiem do ROPSu Czy jeszcze coinnego Prosze podpowiedzcie mi