nie, FA przyznałaś osobie uprawnionej (czyli dziecku) reprezentowanemu przez matkę. W momencie ukończenia przez dziecko 18 lat, matka go już nie reprezentuje.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
a jak mamy to teraz poprawnie napisac w decyzji skoro decyzja przyznająca wygladała tak :
POSTANAWIAM
Panu/Pani : Marta ………, zam. ……………………
1. Odmówić przyznania prawa do świadczenia z funduszu alimentacyjnego dla:
Piotr ………….. data urodzenia: …………. na okres od 2016-11-01 do 2016-11-30
2. Przyznać prawo do świadczenia z funduszu alimentacyjnego dla: Piotr ……………
data urodzenia: ………….. w wysokości 300,00 zł na okres od 2016-12-01 do 2017-09-30
- dłużnik alimentacyjny : Andrzej …………………..
i jakie dokumenty teraz musi złożyc to dziecko u nas ? wiem że głupie pytania ale nigdy nie mieliśmy takiego przypadku ;/
czyli mam napisać :
POSTANAWIAM
Uchylić z dniem 01.04.2017r. świadczenie dla osoby uprawnionej: Piotr...... w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
tak to poprawnie napisać ?czy jak ?
to proszę pomóż bo niewiem jak to zrobić ? nie będzie mieszkać już u nas wiec pobierać musi w miejscu zamieszkania, to co w takim przypadku jak nie mieszka ?
ja to olewam i płacę dalej.
Zgodnie z orzecznictwem sądów winno się przekazać taki wniosek w całości (bez uchylenia) do innego ośrodka i tamten ośrodek ma realizować świadczenia
Na wniosek przedstawiciela ustawowego Pana / Pani : xxxxxxxxxxxxxx zam.: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx złożony w dniu 2016-08-29 orzeka się co następuje:
1. przyznać świadczenie z funduszu alimentacyjnego dla: xxxxxxxxxxxx (PESEL xxxxxxxxxxxxx), data urodzenia: xxxxxxxxxxxxx
a jak kończy 18 lat w trakcie okresu zasiłkowego to co robicie ? jaki macie wzór decyzji uchylającej w prypadku gdy przyznająca jest na przedstawiciela ustawowego a trzeba wydać na dziecko ?