co jest potrzebe - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 gru 2011, 10:15

Dawno nie umieszczałam osoby w DPS dla chorych psychicznie co jest jeszcze potrzebne : Zaświadczenie lekarskie , aktualne badania (krew, mocz, ) , wywiad, decyzje, orzeczenie
~@krd@

Napisano: 12 gru 2011, 11:03

to nikt nie wie a ............... aby podpowiedzieć
~@krd@

Napisano: 12 gru 2011, 22:16

no to widzę że nie otrzymam pomocy dzięki
~@krd@

Napisano: 12 gru 2011, 22:50

rozporzadzenie w sprawie domów pomocy społecznej tam jest wszystko napisane co potrzeba, koniecznie zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps.
~mikka

Napisano: 12 gru 2011, 23:36

decyzja organu rentowego i przede wszystkim pisemna zgoda osoby na umieszczenie i ponoszenie odpłatności, podpisana w obecności pracownika socjalnego.
Jeżeli jest ubezwłasnowolniony lub jest niezorientowany w czasie miejscu i przestrzeni to postanowienie Sądu o umieszczenie bez Jego zgody
~Maciek

Napisano: 13 gru 2011, 16:30

do mikki w rozporządzniu nie jest napisane , że ma być zaświadczenie lekarza ze wskazaniem dps
~mirka

Napisano: 13 gru 2011, 17:29

no właśnie nie ma tego w rozporządzeniu, a u nas w ośrodku chcemy zaświadczenia lekarskie, bo na jakiej podstawie mamy ocenić stan zdrowia i zakwalifikować do odpowiedniego dps.??

a jednocześnie nie mamy podstaw by to zaświadczenie żądać

czy zwołujecie u Was w ośrodkach komisje kwalifikacyjne do dps??
~Danka

Napisano: 13 gru 2011, 21:22

już sobie poradziłam znalazłam cały zestaw co jest niezbędne a komisji nie zwołujemy u nas decyduje wójt
~@krd@

Napisano: 14 gru 2011, 21:33

tak dyrektor + kierownik DTO + pracownik socjalny.
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem