co ma zrobić dłużnik żeby odzyskać prawo jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 maja 2014, 12:50

W 2010 r. na nasz wniosek starosta zatrzymał dłużnikowi prawo jazdy z powodu nie zgłoszenia się na wywiad. W tym okresie świadczeniowym dłużnik zgłosił się na wywiad. Obecnie przebywa i pracuje zagranicą. Co musi zrobić aby odzyskać prawo jazdy? Utracił je na starych zasadach. Czy musi wpłacać przez 6 m-cy 50% zasądzonych alimentów w takim przypadku? Upewnijcie mnie proszę.
Lila

Napisano: 19 maja 2014, 12:57

dłużnik miał zabrane w 2010 r. prawo jazdy napisał nam podanie abyśmy jako organ właściwy dłużnika złożyli wniosek do starosty o zwrot zatrzymanego mu prawa jazdy wtedy ja wystąpiłam do komornika o informację czy wpłacał po 50 % przez 6 ostatnich miesięcy i wtedy wysłałam wniosek do starosty i po krótkim czasie starosta wydał decyzję o uchyleniu decyzji zatrzymującej prawo jazdy
ewwa

Napisano: 20 maja 2014, 7:48

wg mnie powinien płacic przez 6 m-cy po min 50%.
nowy pracownik

Napisano: 20 maja 2014, 8:00

w ustawie macie napisane, że 50% przez 6 miesięcy lub utrata statusu dłużnika.
skrzattt

Napisano: 20 maja 2014, 10:11

skrzattt pisze:w ustawie macie napisane, że 50% przez 6 miesięcy lub utrata statusu dłużnika.
a co rozumie się przez utratę statusu dłużnika - w jakich sytuacjach następuje utrata statusu?? czy jak mial zatrzymane pr jazdy i po tym czasie umorzone zaległości fa - a wyplacane dalej w bieżącym okresie zasilkowym - to następuje utrata statusu dłużnika???
maggi24
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2014, 10:38

podpowie ktoś jeszcze?
nowy pracownik

Napisano: 22 maja 2014, 10:47

Z tego co słyszałam, to jeżeli prawko jest zatrzymanie ponad 12 miesięcy to klient musi od nowa zdawać egzamin.
Ja występowałam o zwrot jeżeli dłużnik wywiązał się z zobowiązania, teraz dodatkowo musi płacić przez 6 m-cy.
GOSIA :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x