co w sytuacji jeżeli dłuznik był zobowiazany do zarejestrowania sie i sie zarejestrował ale PUP wyznaczyło mu datę wstawienia sie w urzedzie i sie nie zgłosił czyli znów nie jest zarejestrowany. Oczywiście powiadomie komornika i OWW ale czy w związku ztaka sytuacjia ja powinnam jeszcze coś zrobić?
ja mam to samo i nie wiem czy wysłać dłużnikowi zobowiązanie do zarejestrowania się ponownie czy napisać aby złozył jakieś wyjaśnienie bo może podjął pracę
Ja zobowiązuje go do zarejestrowania się i doniesienie zaświadczenia bądź informacji w tej sprawie jeśli się nie zgłasza robię wniosek o ściganie i zatrzymanie prawka.
Ja zobowiązuje go do zarejestrowania się i doniesienie zaświadczenia bądź informacji w tej sprawie jeśli się nie zgłasza robię wniosek o ściganie i zatrzymanie prawka.
U mnie jest podobnie, tylko my po aktywizacj dowiedzielismy sie że wyleciał z UP. Dłuznik przypakiem byl u nas i dowiedzielismy sie że podjął pracę, miał nam napisać pismo i donieść umowę o pracę ale niestety nie zrobił tego więc wystawiłyśmy decyzję za uchyla się a on po dwóch tyg podał przez osobę trzecią zaśw od pracodawcy że pracuje na umowę o pracę. Co dalej, jak zlikwidować tą decyzję? nie wyślę do prokuratury i starostwa bo nie mam podstaw ale co z decyzją?