co mam zrobic - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 mar 2016, 14:22

Pracodawca nie może mi wydać swiadectwa bo nie pracuje 24 mi-ce. U tego samego pracodawcy.Umowy terminowe.Mam 3 umowy probna ,na okreslony i czas nie okreslony)Jak udowodnić że dochod z ostatniej umowy to dochod mniej niż 800 na os?
darek 45

Napisano: 08 mar 2016, 14:25

u nas twój przypadek jest traktowany jako ciągłośc zatrudnienia i liczony jest dochód z miesiąca nastepującego po miesiacu w którym dochod został uzyskany (czyli akurat ten wyższy). Okresy napisane na umowach nie sa potwierdzeniem utraty zatrudnienia, jedynie takim dokumentem jest śwaidectwo ktorego jak piszesz nie posiadasz
masterm

Napisano: 08 mar 2016, 14:35

masterm pisze:u nas twój przypadek jest traktowany jako ciągłośc zatrudnienia i liczony jest dochód z miesiąca nastepującego po miesiacu w którym dochod został uzyskany (czyli akurat ten wyższy). Okresy napisane na umowach nie sa potwierdzeniem utraty zatrudnienia, jedynie takim dokumentem jest śwaidectwo ktorego jak piszesz nie posiadasz
Nawet jesli zarobek jest mniejszy o 500 zl?Przeciez to bez sensu.Rodzina traci 1/4 dochodu ledwo wiąże koniec z koncem a wy mowicie że to ciągłosć.Jaka ciągłosc przeciez są mniejsze zarobki.I co mam czekac 12 miesiecy az przyjdzie kolejny rok rozliczeniowy.To jest paranoja w tym kraju a urzednicy są bezduszni.Tylko świadectwo i swiadectwo.A jak ma wydac swiadectwo soro prawo jest takie ze swiadectwo wydaje sie po 24 m-cach.Prawo zaprzecza prawu.
darek 45

Napisano: 08 mar 2016, 14:38

składaj co masz i się ewentualnie odwołuj, w wyższych instancjach za utratę uznają nawet zmianę etatu wiec kto wie
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x