złożona sytuacja rodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 mar 2016, 15:05

Moi Drodzy! Żona i mąż,troje dzieci -ubiegają sie o rodzinne.Najmłodsze dziecko nie jest ojca(męża)(akt urodz.ze wpisem uznania przez innego ojca biolog.). W dokumentacji zaśw.o dochodach z Urz.Skarb.żony i męża.Inny ośrodek przyznał rodzinne na wszystkie dzieci.
Drugi wniosek tej kobiety o FA na dwoje dzieci z małżeństwa.I tu ośrodek normalnie przyznał FA na identyczny okres zasiłkowy jak zasiłek rodzinny .
Teraz do mnie przekazali wszystko,bo zmieniła adres.Według mnie cos jest nie tak.
Przeciez skoro sa jeszcze małzenstwem,ale są przyznane alimenty to ona powinna bez męża po rodzinne.I na dodatek to trzecie dziecko powinno nadal miec nazwisko męża skoro nie ma rozwodu.A jeżeli nie to musiałaby miec zasadzone alimenty na 3 dziecko,żeby dostac rodzinne.!!!!dawno nie miałam tak złożonej sprawy. Co radzicie?(jezeli zrozumiale napisałam0)
Anibas

Napisano: 08 mar 2016, 15:07

mi wygląda, że wszystko było w poprzednim organie OK
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 08 mar 2016, 15:24

No, ale skoro 3 dziecko ma innego ojca to powinny byc zasądzone alimenty od biologiczengo ojca? a na dodatek Pani powiedziala,że od 4 lat nie mieszka z mężem tylko z ojcem dziecka 3.Więc w chwili gdy składa zmężem o rodzinne to jest nieprawda.
Anibas

Napisano: 08 mar 2016, 15:28

Proszę jeszcze o inne opinie??
Gość

Napisano: 08 mar 2016, 17:48

Poprzedni organ zrobił dobrze
Jeżeli chodzi o rodzinne to w składzie rodziny MUSI być mąż
*Ilona

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny