Co mam zrobić w takim przypadku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 26 maja 2015, 10:53

osoba uprawniona pełnoletnia zgłosiła na piśmie że ojciec czyli dłużnik alimentacyjny przepisał działkę budowlaną wraz z budynkami na siostrę . oczywiście siostra o długu z funduszu alimentacyjnego wiedziała, co powinnam zrobić z tą informacją
Andziaaaaaa

Napisano: 26 maja 2015, 11:44

a co wcześniej robił komornik,nie wiedział o działce czy wiedząc o niej nie prowadził egzekucji z nieruchomości?
mimi

Napisano: 26 maja 2015, 11:52

komornik co miesiąc potrąca z jego wynagrodzenia 60%

czy mam wysłać do komornika to pismo
Andziaaaaaa

Napisano: 26 maja 2015, 11:53

nie zaszkodzi,wyślij.
lalala

Napisano: 26 maja 2015, 12:00

a co komu po takim pismie?:) chyba ze ta siostra dluznika tez jest dluzniczka;-) to wtedy jej cos moznaby zlicytowac;-) dluznik zapisal siostrze, to znaczy,ze juz nie jest wlascicielem a dopoki byl mogl zrobic z ta dzialka co chcial
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2015, 12:16

a to,że komornik się dowie o zmianie sytuacji majątkowej dłużnika. może właśnie chciał wszcząć egzekucję z tej nieruchomości ;)
lalala

Napisano: 26 maja 2015, 12:34

Teraz to po ptokach.
Ja bym zajrzał czy dłużnik na oświadczeniu majątkowym wpisywał tą nieruchomość. Jeśli nie, to skierowałbym wniosek do prokuratury w związku ze składaniem przez dłużnika fałszywych oświadczeń.
free

Napisano: 26 maja 2015, 13:18

free, dobry pomysł :D
lalala

Napisano: 27 maja 2015, 9:20

a czy nam to potrzebne osoba uprawniona tłumaczyła się tym Że wysłała tą informację z powodu tego że policja nastraszyła ją że tan dług ojca przejdzie na nią i będzie musiała spłacić później
Andziaaaaaa

Napisano: 28 maja 2015, 8:36

czy ktoś w tym przypadku wysłał informację do komornika :(
Andziaaaaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x