Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 mar 2016, 18:29

Przy ustalaniu dochodu rodziny ubiegającej się o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko, jakie formy pomocy będą wliczane do dochodu? Wiem na pewno o alimentach (zarówno z FA, jak i tych zasądzonych). A jak ma się sprawa z zasiłkami rodzinnymi i dodatkami do nich, zasiłkami stałymi, pielęgnacyjnymi, dodatkami mieszkaniowymi, świadczeniem i zasiłkiem pielęgnacyjnym, zasiłkiem wychowawczym, itp. Będę wdzięczna za odpowiedź z uzasadnieniem!
Kulala

Napisano: 10 mar 2016, 20:05

Wynagrodzenie za pracę. Ale dla większości kwalifikujących się do "od pierwszego dziecka" to abstrakcja
vuvuv

Napisano: 10 mar 2016, 22:15

Wynagrodzenie to nie pomoc. Chodziło mi o to, czy i ewentualnie jakie świadczenia będą liczone jako dochód?
Kulala

Napisano: 11 mar 2016, 9:38

zasiłki stałe, pielęgnacyjne, dodatki mieszkaniowe, świadczenia i zasiłki pielęgnacyjne, zasiłki wychowawcze, świadczenia z pomocy społecznej nie są liczone do dochodu przy ustalaniu prawa do 500+. Na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym wykazuje się niektóre stypendia.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 11 mar 2016, 11:42

rodzicielskie 1000 zł będzie liczone też i stypendia, oprócz tych naukowych
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x