co ozacza zapis SOLIDARNIE

~gosia

co ozacza zapis SOLIDARNIE

Post autor: ~gosia »

Jak wyżej czy macie wyjąsnienie jakieś z MPiPS co oznacza ten zapis, może jakieś wyjaśnienia radcy prawnego, chodzi nam o ponoszenie odpłatności rodziców biologicznych
~Poldzio

Re: co ozacza zapis SOLIDARNIE

Post autor: ~Poldzio »

Ja przeprowadzam wywiady środowiskowe u wszystkich rodziców bilogicznych nawet tych co płacą alimenty. Spójrz także na tematy forum co pisze o biologicznych rodzicach.
~gosia

to chyba normalne,że są przeprowadzanie wywiady, ale chodzi mi jak wyżej
~Poldzio

Post autor: ~Poldzio »

czyli wszyscy rodzice ci co nawet płacą alimenty.
~ulka

Post autor: ~ulka »

Mam odpowiedź MPiPS ale liczy 3 strony i sugerowałabym pisać z osobna może wtedy skala niejasności unaoczni się ministerstwu w pełni. W jednym zdaniu podam tylko że ma być jedna decyzja dla dwojga rodziców.
~@

Post autor: ~@ »

jedna dla dwojga? a jeśli rodzice dziecka nie sa razem, mają założone drugie rodziny? a co jeśli jeden z rodziców nie żyje?
~Pol

Post autor: ~Pol »

I gdzie jest ochrona danych osobowych? Ja robie decyzje dla każdego z rodziców z osobna nie łączę ich razem.
~gosia

ulka wdzięczna byłabym za faksik:) 89-762-97-50
~karin

Post autor: ~karin »

nie wiem czy ta definicja tutaj też się kwalifikuje, ale z tego co wiem z prawa gospodarczego solidarnie znaczy że ktoś zapłacic musi- nieważne, kto. Albo tatuś albo mamusia, albo zrzucą się oboje. Ważne żeby były pieniądze.
~@

Post autor: ~@ »

\"musi zapłacić\" - poproszę o rady jak zmusić, bo z mojego doświadczenia wynika, że nawet jeśli jest ustalona opłata to nikt się nie wywiązuje, a efekt jest taki że Urząd Skarbowy obciąża PCPR kosztami postępowania egzekucyjnego.
ODPOWIEDZ