co po decyzji o uznaniu za uchylającego sie? do Elmera pomóż - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 sty 2015, 10:35

Witam, mam już mętlik w głowie proszę podpowiedzcie co mam zrobić dalej kiedy wystawiłam decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się w dniu 24.12.2014 ostateczna stała sie 19 stycznia a dłużnik przyszedł na wywiad 16 stycznia przedstawił zaswiadczenie o zarejestrowaniu sie w UP ???? pomocy
paula12345

Napisano: 23 sty 2015, 10:49

a płaci regularnie?
anulika

Napisano: 23 sty 2015, 11:45

właśnie ja mam podobny problem
decyzja jeszcze nie stała się ostateczna a dłużnik zjawił się na wywiad i złożył oświadczenie majątkowe oraz oświadczenie że nie mógł się stawić w wyznaczonym terminie bo przebywał za granicą i dop. wrócił.
mogę w takim wypadku uchylić decyzje? czy jak decyzja jeszcze nie ostateczna to wystarczy tylko umorzyć postępowanie?
pomocy!!!! :?
ewel GOPS

Napisano: 23 sty 2015, 13:07

no i też w tym jest pogrzebany pesbo tak:
w lipcu nic nie zapłacił
sierpień - płaci
wrzesie - płaci
pażdziernik - płaci
listopad - płaci
grudzień - płaci
styczeń - jeszce nie wiem- ale pewnie wpłaci

co dalej mam zrobić pomocy ????????
paula12345

Napisano: 23 sty 2015, 13:11

ja zapłaci to będziesz myśleć.
Zabrałaś mu prawo jazdy?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 16:18

jeśli dłużnik zjawi się przed uprawomocnieniem decyzji uznającej za uchylającego i spełni warunki przez które ta decyzja została wydana np. przeprowadzicie wywiad, zarejestruje się itp. to można podpowiedzieć mu żeby złożył od decyzji odwołanie. w związku z nowymi okolicznościami rozpatrujecie ponownie czy się uchyla (bez wysyłania do SKO) i umarzacie decyzję o uchylaniu.
nita

Napisano: 26 sty 2015, 11:15

czy powiadamiam organ wierzyciela o odwołaniu dłużnika i czekam na odpowiedz w tej sprawie? czy stroną jest tylko dłużnik i organ wydający decyzję?
????????

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x