Co robi się w programie Sygnity? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 mar 2018, 10:28

Jestem nowa i bardzo proszę Was o rady. Mój poprzednik w funduszu nie robił nic przez kilka lat odnośnie postępowania wobec dłużników, przy udzielaniu FA wszystko było rozsyłane i na tym koniec. (może przez brak czasu, wszystkie inne świadczenia na głowie, nie wnikam) Czy możecie mi pomóc, nie mam kogo się zapytać bo jestem sama ;/

Czy wszystkie pisma odnośnie postępowania wobec nich robicie przez program i czy ja też muszę tak robić??
Póki co mam ich tylko wprowadzonych żeby widnieli w programie, a resztę robię poza..( szczególnie jeśli chodzi o tych dla których jestem tylko OWD)

Czy ma to jakiś wpływ na późniejszą pracę ? Wiem, że to duże ułatwienie mieć wszystko w systemie ale póki co nie wiem jak się za to zabrać, jakieś rady jak to sprawnie wprowadzać?
Magdalenaa24
Stażysta
Od: 11 lut 2018, 20:53
Zajmuję się: ŚW ŚR FA

Napisano: 28 mar 2018, 12:34

k na początek mógłbym rzec O ku^*(% Znaczy nic nie robił. Dobry. No ale ominęły cię tytuły wykonawcze.

Jeśli idzie o info dla dłużnika, wezwania na wywiad czy wnioski do innych instytucji to ja robię poza programem. Można ustawić w programie aby po wystawieniu decyzji przyznającej FA generował te wszystkie pisma automatycznie ale wg mnie cały edytor jest dla mnie taki lipny, że szybciej robię to sam bo nie mam mało dłużników. Jeśli chcesz to ustawić to musisz to najpierw w parametrach systemu przestawić opcje czy program ma automatycznie tworzyć takie pisma a potem w szablonie je przygotować.
W programie robię tylko zawsze wszczęcie postępowania jak się uchyla, decyzje o uznaniu za DA uchylającego się, wniosek o ściganie oraz wniosek do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy.

Dowiedz się czy twoja jednostka jest zgłoszona do wszystkich BIG (Biuro Informacji Gospodarczej) bo trzeba przesyłać im aktualizacje zadłużenia. W programie się to robi ale trzeba wprowadzić dane do komunikacji. Jeśli jednostka nie jest zgłoszona to trzeba będzie się za to zabrać.
Tu masz wykaz BIG
https://miir.bip.gov.pl/biura-informacj ... resow.html
Aha tylko nie daj sobie wcisnąć żadnej umowy, nie musimy ich zawierać tylko zgłosić jednostkę.
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Napisano: 28 mar 2018, 15:11

Dziękuje! :)
...no wlaśnie o k***

Może jeszcze ktoś się wypowie jak robi u siebie ?
Magdalenaa24
Stażysta
Od: 11 lut 2018, 20:53
Zajmuję się: ŚW ŚR FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem