Mocno zorientowani-dłużnik uchylający się. Pilne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 mar 2018, 14:23

Mądre głowy pomóżcie hellp. Sprawa stara i nie wiem jak to dalej rozkminić, żeby było ok. Dłużnik nie przyszedł na wywiad, wszczęto postępowanie (trochę zeszło czasu) i gdzieś zostało pismo o wszczęciu w zasiłkowym wpięte i sprawa nie została skończona.Teraz odnalezione wszczęcie i jeszcze pismo od komornika z października 2017 ,że dłużnik nie wpłacał( po zawiadomieniu do wszczęcia, było wysłane do komornika czy dłuznik płaci).Co teraz dalej zrobić? Uznać dłuznika za uchylającego się mimo wszystko z bieżąca datą ale za okres do starej sprawy bo nie przyszedł i nie płacił wtedy. Wiem od pisma informujacego od komornika mógł wpłacić przez ten czas( niestety jesteśmy tylko owd i nie mam mozliwości w programie sprawdzić czy coś wpłacił) ale co z tymi pismami ?? Co dalej ...Już mi gorąco. Czy wysyłać ponownie do komornika i do cholery co z tym wszczęciem.Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Proszę podpowiedzcie :( Jak tu z tego wybrnąć jeżeli w ogole się da, zmoka :( :mrgreen: jak nie wiem....Proszę o jakieś rozsądne podpowiedzi
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 7:41

nikt nic... :(
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 7:58

ja pisałam jeszcze raz do komornika o aktualne 6 miesięcy, wydawałam decyzję o uchylającym się i dalej cała procedura.
młoda

Napisano: 28 mar 2018, 13:22

dzieki wielkie ;)
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x