co robić? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 lis 2015, 12:40

do gops przyszło pismo że Pani jest w domu samotnej matki w całkiem innym miejscu...z naszej gminy została wymeldowana...ma u nas przyznany zasiłek pielęgnacyjny. czy uchylić jej prawo do zasiłku i na jakiej podstawie?
świadczenia rodzinne

Napisano: 25 lis 2015, 12:54

art. 3. pkt. 11 ustawy o świadczeniach rodzinnych i art. 50 ust. 2 i 3 ,+art. 65 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego + rozporządzenie Dz. u. z 2015 r. poz. 1238 + z upoważnienia wójta .......
W związku z powyzszym według właściwości przekazane zostają do domu samotnej matki dokumenty...................

Ostatnia wyplata swiadczenia nastapiła....................
UZASADNIENIE

Na podstawie art. 3. pkt. 11 ustawy o świadczeniach rodzinnych z dnia 28 listopada 2003 r. organem właściwym do realizacji świadczeń rodzinnych jest wójt, burmistrz albo prezydent gminy albo miasta, na którego obszarze zamieszkuje wnioskodawca.
W przypadku, gdy zmiana podmiotu realizującego świadczenia rodzinne następuje w skutek zmiany w sytuacji osoby otrzymującej świadczenia rodzinne realizację świadczeń przejmuje organ właściwy. Podmiot realizujący dotychczas świadczenia jest obowiązany do niezwłocznego przekazania organowi właściwemu posiadanej dokumentacji dotyczącej osoby otrzymującej świadczenia rodzinne, pozostawiając w swoich aktach poświadczone przez siebie za zgodne z oryginałem kopie dokumentów (art. 50 ust. 2 i 3).

W ZWIAZKU ZE ZMIANAMIEJSCA ZAMIESZKANIA PRZEKAZUJE SIE DOKIMENTY Pani DO............

To stare pisemko dawno z niego nie korzystałam ale moze troszke chociaz Ci pomoże ;)
marta844

Napisano: 25 lis 2015, 12:56

A i decyzje uchylajaca zrób w zwiazku z otrzymanym przez Ciebie pismem i dołącz do tego zawiadomienia które ci podałam
marta844

Napisano: 25 lis 2015, 13:01

dzięki
świadczenia rodzinne

Napisano: 25 lis 2015, 13:04

a od kiedy mam jej uchylić decyzję?
świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x