ś.rodzicielskie był ktos na szkoleniu? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 25 lis 2015, 11:57

Niestety na szkolenie kierownictwo wysle mnie dopiero w grudniu bo brakuje podobno kasy, a kobiety zadaja pytania. Podpowie mi ktos coś?

1. Co z rolniczkami które moga pobrac jednorazowo świadczenie macierzyńskie z KRUS?

2. Osoba zarejestrowana w PUP pobiera aktualnie zasiłek i chce z niego zrezygnowac zeby nie dzielic 1000 zł u mnie, czy ona musi sie całkowicie wyrejestrowac z PUP? Panie w PUP powiedziały jej ze tak......tylko kiedy ma sie wyrejestrowac zeby te pieniądze z zasiłku nie miały wpływu na pomniejszenie 1000 zł. u mnie

3. Czy przyznany 1000 doliczam do dochodu od marca 2016 r.?
julka@@

Napisano: 25 lis 2015, 14:34

nie powinna wyrejestrowywać sie z PUP bo okres pobierania zasilku wlicza sie do stazu pracy-
.....

Napisano: 25 lis 2015, 14:41

KRUS od stycznia 2016 r. też będzie płacił macierzyński przez 12 miesięcy
ewwa

Napisano: 25 lis 2015, 14:49

świadczenia rodzicielskie będą dochodem uzyskanym....a uzysk będzie sie robić tak jak dotychczas np. z zarobków . Za jaki miesiąc będziemy robić uzysk? -zalezy jak będzie przyznane świadczenie rodzicielskie. Jak przyznasz w kwietniu- uzyskanie za maj-i ewentualnie uchylenie zas. rodz. od czerwca.
~o~

Napisano: 25 lis 2015, 14:54

na pewno nie ma się wyrejestrować w PUP
ty płacisz różnice, czyli jak ma 600 zasiłku ty płacisz 400
gasiak

Napisano: 25 lis 2015, 15:00

gasiak pisze:na pewno nie ma się wyrejestrować w PUP
gasiak pisze:na pewno nie ma się wyrejestrować w PUP

ale jesli ona 10 stycznia weźmie 400 zł za grudzień to ma mi zaswiadczenie z urzedu pracy dowieźć o tej kwocie? A jak ja jej mam decyzje w zwiazku z tym wydać odnośnie wysokosci kwot w poszczególnych miesiącach?
julka@@

Napisano: 26 lis 2015, 8:42

To świadczenie rodzicielskie nie będzie jako dochód przybyty tylko jest to dochód niepodlegający opodatkowaniu i osoba go musi wykazać tak jak np. fundusz alimentacyjny jak będą obowiązywać dochody za 2016r .
Edy

Napisano: 26 lis 2015, 8:56

Edy pisze:To świadczenie rodzicielskie nie będzie jako dochód przybyty tylko jest to dochód niepodlegający opodatkowaniu i osoba go musi wykazać tak jak np. fundusz alimentacyjny jak będą obowiązywać dochody za 2016r .
świadczenie rodzicielskie jest dochodem uzyskanym i w rodzinnym i w FA
nela81

Napisano: 26 lis 2015, 9:18

to na czym ten miesięczny dochód przybyty ma osoba wpisać?
Edy

Napisano: 26 lis 2015, 9:40

generalnie na niczym, robisz uzyskanie z urzędu bo o tym wiesz - tak mówili na szkoleniu
nela81

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x