Witam. Wszcząłem postępowanie w sprawie zwrotu przez dłużnika alimentacyjnego po zakończonym okresie zasiłkowym świadczeń z FA. Wszczęcie wróciło z adnotacja adresat nieznany pod wskazanym adresem. Zwróciłem się do Komornika o ustalenie adresu zamieszkania dłużnika. Do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi. Co robicie ze wszczętym postępowaniem?
Piszesz do Komisariatu Policji o ustalenie adresu zamieszkania, ewentualnie do komornika pismo z prośbą o odpowiedź na wcześniejsze pismo. Jak nie wskażą Ci adresu występujesz do Sadu o ustanowienie kuratora. I jemu dostarczasz wszczęcie a potem decyzję o zwrocie.
U mnie komornik sam wysłał wierzycielki do sądu żeby ustaliły kuratora dla dłużnika .Sąd ustanowił kuratora -prac.sądu czy ja mogę jemu wysłać wszczescie i decyzję o zwrocie czy soobno sama muszę ustalić kuratora. Po rozmowie z komornikiem on stwiedził , że już nie musze ustalać on wyjśle mi postanowienie o ustaleniu kuratora ale mineło 2 msc i nic nie wysłał. Wiem , że jest ustalony bo wierzycielka pokazała mi postanowienie.