Zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 lut 2015, 12:39

Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek OWD GDY;
1) ustanie przyczyna zatrzymania PJ o której mowa w ust. 3 oraz dłużnik przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się z 50% ble ble
2)NASTĄPI UTRATA STATUSU DŁUŻNIKA ALIMENTACYJNEGO to znaczy? :shock: rok temu zabrałam mu prawo jazdy ( wcześniej oczywiście uznałam go za dłużnika)... a w tym roku stawil się na wywiad , ma zarejestrowana działalność gospodarczą i płaci te cho...rne 50 %..... Żeby utracić status dłużnika to chyba musze uchylić tamta decyzję uznająca prawda?
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 14 maja 2014, 15:24
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 12:42

odpowiem sobie sama: nie zauważyłam LUB między 1 a 2 :mrgreen:
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 13:56

Jednak potrzebuje pomocy. Owszem, zawnioskowałam o zwrot prawa jazdy bo faktycznie ustały przesłanki. Ok. Ale mam jednak dylemat co z decyzją wydana rok temu uznająca go za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych. Powinnam ja uchylić czy nie.
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 14:01

Należy wygasić decyzję przed zwrotem prawa jazdy
kryst

Napisano: 03 lut 2015, 14:18

Dlaczego?
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 14:33

1. nastąpi utrata statusu dłużnika - dłużnik wszystko spłacił;
2. powinnaś uchylić decyzje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 14:36

tez tak mysłalam ale wiesz co mnie zastanawia? że ja nie uznawałam go za dłużnika tamta decyzją bo on dłużnikiem jest dopóki nie spłaci wszystkiego ale uznawałam go za dłużnika uchylającego się ... tu mam jakiś zgryz...
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 9:41

u mnie dłużnik spłaca zadłużenie już ponad pół roku ale jeszcze wszystkiego nie spłacił czy mogę na tej podstawie wysłać wniosek o zwrot prawa jazdy czy musi spełniać te dwa warunki
gopsik z3

Napisano: 20 lut 2015, 12:53

gopsik z3 pisze:u mnie dłużnik spłaca zadłużenie już ponad pół roku ale jeszcze wszystkiego nie spłacił czy mogę na tej podstawie wysłać wniosek o zwrot prawa jazdy czy musi spełniać te dwa warunki
ten sam problem - może jakieś pismo do ministerstwa? może oni coś mądrego wymyślą..................
nowa777777

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x