co robie jak dłużnik nie stawi sie na wywiad ????? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 lis 2015, 15:00

Witam, co mam zrobić jeśli dłużnik nie stawia sie na wywiad a miał juz wydaną decyzje o uznaniu za uchylającego sie oraz zatrzymane prawo jazdy?
Maja 33

Napisano: 12 lis 2015, 15:41

nikt nic nie wie????????????????
maja 333

Napisano: 12 lis 2015, 15:53

nie piszesz do urzędu pracy o aktywizację , nie wszczynasz postępowania w sprawie wydania decyzji-uchylanie się jeżeli poprzednia decyzja pozostaje w mocy jedynie moim zdaniem należy napisać wniosek do prokuratury -można piać wiele razy i tak umorzą postępowanie ;)
ZZo

Napisano: 12 lis 2015, 16:39

a co jak przyszedł i jest bezrobotny nie zarejestrowany w urzędzie pracy - kolejny wniosek z organu o podjęcie działań i jest decyzja uznająca.
Czy
1. Mamy go zobowiązać do zarejestrowania się w UP czy nie?
2. czy pytamy potem urząd pracy czy się zarejestrował?
3. Czy piszemy do prokuratury do ściganie?
gośc

Napisano: 12 lis 2015, 19:05

Jeżeli podczas wywiadu ustalimy,że sytuacja nie uległa zmianie -nie piszemy do pup ,poprostu nic z takim dłuznikiem nie robimy
ala123

Napisano: 13 lis 2015, 9:31

A do komornika piszemy informcje po wywiadzie czy tez nie?
Ruta

Napisano: 13 lis 2015, 12:37

art. 5.1 OWD przekazuje komornikowi informacje MAJĄCE WPŁYW na skuteczność egzekucji, więc jak się nie zgłosił na wywiad to raczej podciągnąć tego nie można
ol1

Napisano: 13 lis 2015, 14:10

ZZo pisze: jedynie moim zdaniem należy napisać wniosek do prokuratury -można piać wiele razy i tak umorzą postępowanie ;)
no własnie jak to jest? piszemy do prokuratury czy nie, pisał ktos do ministerstwa???
saas

Napisano: 13 lis 2015, 14:44

A co odpisać do OWW jeśli jestem tylko OWD?
~~A~~

Napisano: 13 lis 2015, 15:38

a powiedzcie mi czy wysyłamy powtórne wezwania na wywiad czy po pierwszym jak się nie zgłosił od razu pismo z inf do komornika?
nowa15

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x