co to jest sygnity , nie mogę usunąć wniosku :( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 lip 2015, 15:16

Zrobiłam nowy wn. w zw. ze zm. syt życiowej i uchylił mi z.r. na jedno dziecko.Chciałam cofnąć żeby spróbować ponownie, a tu pojawił się taki komunikat :Niniejszy dokument może stanowić materiał dowodowy w procesie przyznawania świadczeń (z art. 77 par. 1 KPA). Jeśli tak jest, proszę nie usuwać dokumentu. Jeśli tak nie jest, dwie uprawnione osoby muszą potwierdzić ten fakt, wybierając z głównego okna systemu 'Administracja>Narzędzia>Dokumenty przeznaczone do usunięcia'. Jak mogę to usunąć ?
iwonajaa

Napisano: 14 lip 2015, 8:46

Musisz mieć uprawnienia potwierdzania, że dokument nie jest materiałem dowodowym, takie uprawnienia muszą mieć co najmniej 2 osoby. Wtedy należy w menu Administracja->Narzędzia uruchomić funkcję potwierdzania, że materiał nie jest materiałem dowodowym w sprawie. Tą czynność muszą wykonać 2 osoby i dopiero wtedy wchodzisz ponownie we wnioski i usuwasz ten wniosek definitywnie.
Niewątpliwie będzie to robiło spore zamieszanie w ośrodkach, ale niestety wymagania homologacyjne wymuszają na producentach oprogramowania takie zabezpieczenia.
W Świadczeniach pojawiło się to od najnowszej wersji tj. 2-0.1 z dnia 13.07.2015.

Pozdrawiam
Anzelm

Napisano: 14 lip 2015, 9:10

Anzelm , dziękuję za odpowiedź. To oznacza , że już nie będziemy mogli sami usuwać wniosków, w przypadku pomyłki albo innych błędów ?
iwonajaa

Napisano: 14 lip 2015, 9:27

może być kłopot. Bo w szale przyjmowania wniosków to my wprowadzamy w program i nadajemy tylko numery, potem w wolnej chwili cofamy i uzupełniamy dochody i resztę wniosku.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2015, 9:43

iwonajaa: Możemy sami usunąć wniosek, a nawet powinniśmy, tylko wcześniej muszą dwie osoby (Ty i ktoś inny) lub (ktoś inny i jeszcze inny) muszą na to zezwolić w menu Administracja->Narzędzia ...

POCAHONTAS: tutaj mówimy o definitywnym usunięciu dokumentu, a nie o cofaniu kwalifikacji i ponownym kwalifikowaniu. To samo z decyzjami. Można cofnąć zatwierdzenie, ale usunąć można dopiero po potwierdzeniu, że dokument nie jest materiałem dowodowym.
Anzelm

Napisano: 14 lip 2015, 10:06

qut..a nic nie możemy usunąć, a w dodatku nie mogę nawet zrobić decyzji z decyzji i nie wiem jak zmienić ten wniosek żeby przyznać dodatek z tytułu urodzenia :(
Wkurza mnie te sygnity :evil:
iwonajaa

Napisano: 14 lip 2015, 10:09

Anzelm pisze:POCAHONTAS: tutaj mówimy o definitywnym usunięciu dokumentu, a nie o cofaniu kwalifikacji i ponownym kwalifikowaniu. To samo z decyzjami. Można cofnąć zatwierdzenie, ale usunąć można dopiero po potwierdzeniu, że dokument nie jest materiałem dowodowym.
oki, jeśli tak to sorry;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x