co w takiej sytuacji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 gru 2015, 11:16

witam mam pytanie jaki wniosek wysyłamy do komornika czy o wszczęcie czy o przyłączenia czy tylko informacje o rozpoczęciu realizacji decyzji jeżeli u nas wierzycielka składa poraz pierwszy wniosek a wcześniej pobierała w innym ośrodku?
magdus33

Napisano: 07 gru 2015, 11:54

Hej, ja wszystkie wnioski robioę wszczęcie/przyłaczenie, piszę proiszę o wsczęcie egze4kucji lub przyłaczenie do egzekucji. A Wy?
cizi

Napisano: 07 gru 2015, 12:22

ja generalnie tez wszczęcie lub przyłączenie w zależności od sytuacji, ale jak dopiero w tym okresie zasiłkowym mam pierwszy wniosek od tej wierzycielki nigdy wcześniej u nas nie pobierała funduszu to co w takiej sytuacji czy teraz tylko info o realizacji decyzji a za rok wniosek o przyłączenie czy jak bo już na prawdę nie wiem.
magdus33

Napisano: 07 gru 2015, 12:25

Informację o rozpoczęciu realizacji decyzji dołączasz(!) do wniosku. Nie funkcjonuje ona osobno od wniosku.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2015, 12:35

ja tez tak rozumiem , ze to jest jedynie załącznik czyli w moim przypadku wniosek o przyłączenie bez podania zadłużenia bo nie mam takich informacji ?
magdus33

Napisano: 07 gru 2015, 12:42

Art. 27 ust. 8:
Do wniosku o wszczęcie postępowania egzekucyjnego, o którym mowa w ust. 3, lub o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego, o którym mowa w ust. 3a, organ właściwy wierzyciela, o którym mowa w ust. 3a, dołącza:
1) ostateczną decyzję przyznającą świadczenia z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej;
2) informacje o rozpoczęciu realizacji decyzji, o której mowa w pkt 1, i terminie wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego w poszczególnych miesiącach określonych w decyzji.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x