co w takim przypadku???? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 maja 2015, 14:02

pani mieszka z konkubentem i ich wspólnymi dziećmi, ma wyrok zasądzający alimenyy
Pani zgłosiła się do ośrodka i oświadczyła że konkubent stosuje przemoc ,założona NK i podjęte kroki w tym kierunku,
konkubent zadeklarował że wyprowadzi śię z jej mieszkania
pani złożyła wniosek o fundusz alimentacyjny, który został przyznany bo dochód 0,00zł.

obecnie pani wycofała się z wniosku o przemoc w rodzinie
Po rozeznaniu środowiska (w celach przemocy w rodzin) okazuje się że konkubent dalej jak mieszkał tak mieszka,

czy to jest zgodne z prawem, ze rodzice mieszkają razem, prowadzą wspólne gospodarstwo domowe, żyje sobie że świadczeń pobieranych na dzieci, śr i FA, nie pracuje??

co możemy z tym zrobić ????
Ewa M.

Napisano: 13 maja 2015, 14:32

Taaaak, zmienić prawo, hehehe
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 18:46

Takie rzeczy są na porządku dziennym. Mam nawet takich, co razem przychodzą, bo pieniędzy brak... A potem razem spłacają dług...
nitka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 31 paź 2014, 20:34
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 8:34

Czyli ustawodawca nie przewidział takich przypadków,
brak tolerancji z mojej strony dla pasożytów !!!!
zmiana ustawy !!!!!!!!
Danka

Napisano: 14 maja 2015, 10:28

Wspólne zamieszkiwanie a wsólne prowadzenie gospodarstwa domowego to 2 rózne rzeczy. Ja bym wzięła oświadczenie babki, jak tylko wspólnie mieszkają to uważam że nalezy sie jej FA.
Anett07

Napisano: 14 maja 2015, 13:02

oczywiście że wspólne gospodarstwo domowe prowadzą, korzystają z pomocy społecznej, to sytuacja dobrze znana, a pisze c ojej pasuje bo jak twierdzi papier wszystko przyjmie, do pomocy razem do FA osobno,
Ewa M.

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x