zaświadczenie z sądu okręgowego - PILNE - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 maja 2015, 14:29

Mam zaświadczenie z sądu okręgowego z którego wynika, że:

"Pani X złożyła w sądzie okręgowym w lipcu 2014 wniosek w sprawie uzyskania świadczeń alimentacyjnych na podstawie Rozporządzenia Rady (WE) nr 4/2009 z dn. 18.12.2008 na rzecz małoletniej Y przeciwko Z zamieszkałemu w Niemczech.
Dokumenty w powyższej sprawie zostały przekazane przez tut. Sąd do organu przyjmującego w Niemczech w sierpniu 2014. Organ przyjmujący pismem z września 2014 potwierdził odbiór przesłanych dokumentów do w/w sprawy.
W ostatnim piśmie z dnia 4 marca 2015 Federalny Urząd Sprawiedliwości w Bonn poinformował, iż ponowne sprawdzenie sytuacji ekonomicznej dłużnika wykazało, że w chwili obecnej nie osiąga on żadnego dochodu i nie mogą być dokonane żadne świadczenia alimentacyjne.
W związku z powyższym na chwilę obecną egzekucja alimentów za granicą nie jest skuteczna."

Czy na podstawie takiego zaświadczenia należy przyznać FA??????
Elkaa

Napisano: 14 maja 2015, 7:40

Tak
Nittka

Napisano: 14 maja 2015, 12:42

Może ktoś jeszcze się wypowie. Nie miałam jeszcze nikogo z zaświadczeniem z sądu.
Elkaa

Napisano: 14 maja 2015, 12:44

Tak
Ilonka

Napisano: 17 lis 2015, 10:51

a POWIEDZCIE MI CO WPISUJECIE W PROGRAM NA TEMAT KWOT ZADŁUŻENIA DŁUZNIKA TZN. Z TYTUŁU ZALICZEK, FA I DO WIERZYCIELA. BO ZAŚWIADCZENIA Z SĄDU NA TEN TEMAT NIE DOSTANIEMY.
wiewiórka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x