Podpowiedzcie. Dłużnik ma wysłane do starosty o zatrzymane prawo jazdy i do prokuratury (nie stawił się na wywiad i nie płaci 50 %). Dziś przyszedł na wywiad. Co zrobić? czy pisać do komornika i PUP itd, czy zostawić w spokoju bo poszło już do prokuratury???
możesz napisać do prokuratury pismo, że w nawiązaniu do twojego wniosku z tego a tego dnia dot. tej a tej osoby, informujesz o zdarzeniach, które nastąpiły po wysłaniu w/w wniosku.
Dłużnik taki a taki w dniu stawił się na ........ itd.
zapomniałam dopisać, ze w czasie wywiadu okazało sie, ze dłużnik nie mieszka już na moim terenie i na dodatek mieszka z konkubiną i ich dzieckiem(tą co od nas pobiera fa).
do dziś byłam (jestem) oww i owd. wezwałam dłuznika na wywiad nie stawił sie, został uznany za uchylającego się, złożyłam wniosek do starosty o zatrzymanie prawka i do prokuratury o ściganie. Dziś przyszedł ów dłużnik i przeprowadziłam z nim wywiad i okazało się, ze nie mieszka juz na moim terenie od stycznia br.Czy przekazuję wniosek wg właściwości czy dalej prowadzę postępowanie czyli komornik, PUP? Czy zostawiam go bo już poszedł wniosek do prokuratury????