co z kontynuującymi naukę?pobierającymi obecnie pomoc
co z kontynuującymi naukę?pobierającymi obecnie pomoc
zmieniacie dla nich decyzje czy zostają tak jak byli?
Re: co z kontynuującymi naukę?pobierającymi obecnie pomoc
my nie zmieniamy, wersa na dzień dzisiejszy 

Nigdzie w ustawie o pieczy (...) nie jest napisane, że ww. decyzje wygasają. Chyba, że coś przeoczyłam:)???
Ja bym nie zmieniała. Po pierwsze art. 240 nowej ustawy, który mówi o tym, że do pomocy dla osób usamodzielnianych , przyznanej przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy, stosuje się przepisy dotychczasowe. Po drugie art. 226 ust. 4 nowej ustawy nie wymienia decyzji wydanych osobom usamodzielnianym, więc moim zdaniem nadal one obowiązują.
a jaka wysokość pomocy na kontynuowanie nauki dla starych kontynuujących: po staremu 494,10 zł. czy po nowemu 500,00 zł.
a jaka wysokość pomocy na kontynuowanie nauki dla starych kontynuujących: po staremu 494,10 zł. czy po nowemu 500,00 zł.
Ja też decyzji nie zmieniam
nie zmieniamy decyzji, robimy wszystko po staremu, wywiady co pół roku...
W necie jest projekt zmiany rozporządzenia w sprawie wywiadów i zmienili druk na kn w taki sposób, że nie uwzględnia on sytuacji, w której ktoś ma przyznaną pomoc na kn na starych zasadach, a przebywał w rodzinie zastępczej lub placówce o-w i opuścił te formy przed 01.01.2012 roku oraz otrzymał pomoc na kn!!! w druku wywiadu nie ma w ogóle tych form opieki!!! przecież jak ktoś jest na starych zasadach to trzeba z nim co pół roku robić wywiad, a w projekcie rozporządzenia na druku tego dotyczącym chyba zapomnieli o starych kn z rodzin zastępczych i placówek o-w
zerknijcie w wolnej chwili na część V - może ja ślepa jestem?
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... wiskowego/
W necie jest projekt zmiany rozporządzenia w sprawie wywiadów i zmienili druk na kn w taki sposób, że nie uwzględnia on sytuacji, w której ktoś ma przyznaną pomoc na kn na starych zasadach, a przebywał w rodzinie zastępczej lub placówce o-w i opuścił te formy przed 01.01.2012 roku oraz otrzymał pomoc na kn!!! w druku wywiadu nie ma w ogóle tych form opieki!!! przecież jak ktoś jest na starych zasadach to trzeba z nim co pół roku robić wywiad, a w projekcie rozporządzenia na druku tego dotyczącym chyba zapomnieli o starych kn z rodzin zastępczych i placówek o-w
zerknijcie w wolnej chwili na część V - może ja ślepa jestem?
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... wiskowego/
hehe faktycznie,
znając życie założeniem ministerstwa była całkowita likwidacja konieczności przeprowadzania wyw. śr. w pieczy zastępczej ale sobie zapomnieli to wpisać przy osobach usamodzielnianych przed 2012r.
tak w ogóle to z tego co zauważyłam część pcpr nie robi wywiadów przy usamodzielnianych sprzed 2012 ... my robimy aż nastapi zmiana w przepisach
znając życie założeniem ministerstwa była całkowita likwidacja konieczności przeprowadzania wyw. śr. w pieczy zastępczej ale sobie zapomnieli to wpisać przy osobach usamodzielnianych przed 2012r.
tak w ogóle to z tego co zauważyłam część pcpr nie robi wywiadów przy usamodzielnianych sprzed 2012 ... my robimy aż nastapi zmiana w przepisach
Oprócz co z kontynuującymi naukę?pobierającymi obecnie pomoc - Stare tematy przeczytaj również:
kilka pytań - piecza zastępcza
plan pracy z dzieckiem
szukam miejsca w domu dziecka
szukam domu dziecka
nadzzór nad placówkami
rozporządzenie w spr instytucjonalnej pieczy zastępczej
opinia o kandydatach na rodzinę zastępczą
rejest rodzin zastępczych
dochód dziecka - zas. piel.
odbiór dziecka -art. 598 kpc
dochód dziecka
jaki stopien niepelnosprawnosci???
ZAROBKI KOORDYNATORA RODZIINEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ
a co z rodzinami wielodzietnymi?
średnie miesięczne wydatki czy koszty????
Stare zasady- wywiad?