co z tym dłużnikiem zrobić? pomóżcie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 cze 2012, 16:45

mam takie pytanie....
dłużnik nie przyszedł na wywiad więc wydałam decyzję o uznaniu go za uchylającego się (nie spłacał FA), następnie wystosowała wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.
Dłużnik dostał od starosty zawiadomienie o wszczęciu postępowania i przyszedł na wywiad.

czy jak starosta nie wydał jeszcze decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy to mam wystosować wniosek o zwrot dokumentu (art 5 ust. 6 pkt1) czy napisać pismo że dłużnik przyszedł na wywiad z prośbą o umorzenie postępowania?
dłużnik powiedział że potrzebuje prawo jazdy bo będzie pracował jako kierowca.

co byście zrobili w tej sytuacji?
~justa

Napisano: 05 cze 2012, 16:48

to zalezy jaka sytuacja, od kiedy jest dluznikiem, czy wczesnie pracowal, wspolpracowal z ops i wogole, moze uznalas go za szybko, ty masz dokumenty i ty decydujesz, ja mam takich, ze w zyciu nie cofnelabym wniosku
~hala

Napisano: 05 cze 2012, 17:03

on dłużnikiem alim. jest od tego okresu zasiłkowego - nie znam Pana, więc ciężko mi określić jaki jest... powiedział ze nie przyszedł na wywiad bo matka odebrała wezwanie i mu nie przekazała - ale decyzję o uznaniu za uchylającego się odebrał osobiście a tam miał w pouczeniu ze pójdzie wniosek o zatrzymanie prawka...
~justa

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x