Co z tym zrobić??
Co z tym zrobić??
Urząd skarbowy zwrócił mi tytułu wykonawcze, ponieważ według informacji uzyskanej od matki dłużnika nie mieszka on pod wskazanym w tytule wyk. adresem, wyprowadził się bez wymeldowania i nie utrzymuje z nią kontaktów. Podpowiedzcie jak mam teraz postąpić. Meldunek potwierdziłam w MSW, ustaliłam również w KRK, że nie przebywa w ZK i dodam, że korespondencję ode mnie odbiera czasami właśnie matka dłużnika.
Re: Co z tym zrobić??
gdy DŁ nie mieszka pod wskazanym adresem i nie wiadomo gdzie jest, występujemy ze stosownym zapytaniem do Komornika o ustalenie miejsca pobytu DŁ,lub wskazanie, że nie zdołano ustalić miejsca pobytu Dł. W takim przypadku nie kierujemy TW do US. Czasami wracamy do sprawy wystawienia TW "po latach" (gdy uzyskamy informację o miejscu zamieszkania DŁ- wówczas wystawiamy TW nawet za kilka poprzednich okresów zasiłkowych).
Re: Co z tym zrobić??
Wystąpiłam do komornika, a ten odpowiedział mi, że dłużnik jest zameldowany pod wskazanym adresem, że skierował pismo do policji o ustalenie miejsca pobytu, ta ustaliła, że dłużnik przebywa pod wskazanym adresem sporadycznie. Nadmieniam, że OWD prowadzi postępowanie wobec dłużnika
Oprócz Co z tym zrobić?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wierzycielka zwróciła NP a nalicza odsetki
wniosek do prokuratury-pytanie
Dłużnik w więzieniu
Bezskuteczność egzeukcji
PRAWO JAZDY - Elmer i inni - proszę Was o pomoc!
źle wystwione upomnienie
dwa UP z dwóch decyzji
co byście zrobili
z urzędu zawiesić postępowanie egzekucyjne
przekazanie wniosku
TW i sygnity
Komu wysłać TW
KBIG
POMOCY
obrona
CZ.D. TYTUŁU