Co z tymi bankami. Elektroniczne wnioski to porażka - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 kwie 2016, 20:39

W top team nie można drukować to raz. Brakuje ojca albo matki w składzie rodziny to dwa. Brakuje dochodów przy opcji na pierrwssze dziecko. Epuap padł dzisiaj całkiem. Tak jak się spodziewaliśmy. Połowa wniosków wpłynęła elektronicznie i dupa. Są niekompletne zx błędami. Co my mamy terrasz wysyłać do 399 osób tylko z dzisiaj o uzupełnienie? Systemy zawiodły.
Petarda

Napisano: 01 kwie 2016, 21:12

a o uzupełnienie barków formalnych piszemy w formie pisemnej czy na email??
ola123456

Napisano: 01 kwie 2016, 21:17

jak z empatii z podpisem elektronicznym albo zaufanym lub z e pupy to wszystka korespondencja oraz decyzje taka samą drogą
a jak z banku albo z zusu to wydruk i tradycyjnie korespondencja i decyzja ( w koperty i wio )

Napisano: 01 kwie 2016, 23:31

A ja nie widzę skąd mam tylko listę wniosków
Petarda

Napisano: 01 kwie 2016, 23:34

w każdym systemie dziedzinowym powinna być kartoteka wiadomości, gdzie można sprawdzić swoje e-wnioski, jak ich nie widać to do dostawcy albo informatyka

Napisano: 02 kwie 2016, 9:20

Jak wniosek z banku niekompletny albo nieprawidłowo wypełniony to wzywasz strone pisemnie do uzupełnienia/poprawienia.
Co w tym nadzwyczajnego? Z choinki sie urwałes?
Pocztą polska to przychodziły wnioski o zr kompletne?
Jak wnioskodawca osobiscie przychodzi to ma wniosek zawsze kompletny?
Skąd wziałes sie w organi właściwym skoro takie kretynizmy wypisujesz i nie masz bladego pojecia o elementarnych procedurach?
opsgops2

Napisano: 02 kwie 2016, 12:34

Opsgops2 twoje uwagi są z dupy. Przy zr nie było jednego dnia ok 180 wniosków a liczba ta codziennie będzie rosła i to nie chodzi o to że nie wiem co robić tylko wskazuje na absurd tej sytuacji a gdy mam klienta osobiście to owszem przyjmuje wniosek ale jak są błędy to klint poprawia je przy okienku. Weryfikujemy to na miejscu a nie wysyłany teraz do 200 osób wezwania o uzelnienie. !musimy zatrudnić chyba dodatkowa osobę do obsługi tych elektronicznych bo się zakopie!y. Dzisiaj już ponad setka wpłynęła znów bez składu rodziny. Czy wy też tak macie? A ty gopops2 oszczędź sobie żałosnych komentarzy i idź przyjmuj wniski bo tracisz tu czas.
Petarda

Napisano: 02 kwie 2016, 15:25

my też mamy wnioski elektroniczne z błędami, i też się zastanawiam jak je uzupełniać, do tych złożonych przez banki wyślemy wezwania ale na wydrukach nawet nie ma miejsca żeby uzupełnić skład rodziny - musieliby dostać częśc dot. składu rodziny do wypełnienia od nowa.. a z tymi kompletnymi tez będzie co robić bo trzeba by powysyłać zawiadomienia z art. 10 kpa do zapoznania z dokumentacją..
Gość

Napisano: 02 kwie 2016, 18:42

Dodatkową osobe zatrudnić? Cóz za odkrycie - to myslalałas sobie, że przy osobistym składaniu wniosków a nie przez internet, to bez dodatkowej osoby każdego fizycznie obecnym skłądem osobowym obsłużysz?
Z jakiej choinki sie urwałas?
A jak całkowicie zle wypełniony wniosek elektroniczny po wydruku, to po prpostu po wezwaniu do osobistego stawienia sie dajesz druk paiperowy do prawidłowego wypełnienia i tyle filozofii - zachowana oczywiscie data złożenia wniosku przez internet.
Setki razy dotychczas tak robiłam z wnioskami papierpowymi czy przysłanymi pocztą, jak były kompoletnie źle wypełnione.
Ponownie wiec spytam - z jakiej choinki się urwałaś?
opsgops2

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem