Kilka wniosków tak złożonych ma błędy. Np. w składzie rodziny rodzic i dzieci, brak drugiego rodzica. Jak kontaktować się z tymi wnioskodawcami i uzupełnić te braki. Sądzę, że też macie takie problemy. Ja niestety jestem zielona.
Trzeba jakoś radzić sobie, zrób przedłużkę czy coś do danego punktu i po sprawie. Nie będziesz kazać komuś na nowo przecież wniosku przepisywać.
A jak masz tylko 4 pkt w załącznikach do wniosków tzn. że tylko może załączyć 4 rzeczy? Nie, więc widzisz...
Ciekawe są wytyczne MRPiPS dla błędu „4 - adres wnioskodawcy nie zgadza się z adresem Organu właściwego”.
Ministerstwo dało wytyczne żeby w takim przypadku wezwać do złożenia ponownie wniosku lub wyjaśnień w Ośrodku.
Wygląda więc na to, że nie przekierowanie wniosku do właściwego Organu, jak myśleliście tutaj.
Sygnity - nic w tym nie ma ciekawego: raz gmina dostanie wniosek i bez wyjaśniania widzi, że nie jest własciwa w sprawie i wówczas po prostu, na art. 65 kpa prześle wniosek do właściwego organu, a innym razem, dana gmina otrzyma wniosek, i będzie miała wątpliwości czy jest organem właściwym dla tej sprawy czy nie i wówczas nie wiedzac czy jest właściwa i nie wiedzac jaka jest własciwa gmina, wezwie wnioskodawcę żeby to wyjaśnił. I od wyjasnień uzależnione jest co ta gmina do której trafił dany wniosek zrobi.
Nie kazda sprawa jest więc 0/1
właśnie ja mam wniosek kanałem bankowym i jes adres zamieszkania strony nie należący do mojej gminy. zadzwoniłam do pani bo miałam przekierowac wniosek i pani się pomyliła. Nie wiedziałam, że pani może złożyć ponownie elektronicznie i kazałam jej przyjść i wypełnić na miejscu.Czyli ma wypełniać cały wniosek ponownie?