co z tymi decyzjami - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 paź 2015, 14:00

czyt wysylacie nie uprawomocnone decyzje do komorika czy czekacie, komornicy maja inf. ze wierzycielka miala FA do 30 wrzesnia i jak wyegzekwuja kase od dluznika w paxdzierniku to przesla nam czy wierzycielce, bo nie maja aktualnych decyzji, a nam pozniej wyjda nienaleznie pobrane

jak robicie??
gopsosk

Napisano: 16 paź 2015, 14:30

U mnie jednej wierzycielce komornik wyegzekwował i zadzwoniła pani z biura komornika oburzona że jest wydana decyzja a ja jej nie przesyłam do komornika. Jak jest tłumaczyłam że przecież po nowemu musi być ostateczna to Pani była bardzo zaskoczona.
Zastanawiam się czy nie wysyłać nieostatecznych decyzji z informacja kiedy wierzycielka odebrała i kiedy stanie sie ostateczna oraz z informacją ze w przypadku odwołania niezwłocznie komornika poinformuję ....
ja od 2008roku nie miałam odwołania od decyzji przyznającej ...
W0le się tłumaczyć kontroli dlaczego tak robię niż za rok bujać sie z nienależnie pobranymi.
eska 1

Napisano: 16 paź 2015, 14:35

gopsosk pisze:czyt wysylacie nie uprawomocnone decyzje do komorika czy czekacie (...)
Czekam.
gopsosk pisze:komornicy maja inf. ze wierzycielka miala FA do 30 wrzesnia i jak wyegzekwuja kase od dluznika w paxdzierniku to przesla nam czy wierzycielce,
No cóż, "moi" komornicy nadal pieniądze przesyłają do mnie, chyba mają zmiany tam gdzie powinno się je mieć 8-)
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 paź 2015, 14:35

Ja czekam na ostateczne, żeby to robić zgodnie z ustawą.
Jeśli chodzi o kwestię wpłat, przy przyjmowaniu wniosków informowałam wierzycielki (przede wszystkim te, których dłużnicy wpłacają) o tym, że w październiku może zdarzyć się taka sytuacja i mają kasę z powrotem kierować do komornika z informacją, że posiadają decyzję o przyznaniu FA. Mniej więcej wszystkie są poinformowane, ale też spływają do nas zwroty w październiku normalnie.
kawa i ciasto

Napisano: 16 paź 2015, 14:36

RR pisze:No cóż, "moi" komornicy nadal pieniądze przesyłają do mnie, chyba mają zmiany tam gdzie powinno się je mieć 8-)
O, no właśnie :) Do mnie też docierają spłaty "standardowe" ;)
kawa i ciasto

Napisano: 16 paź 2015, 14:37

no wlasnie nie wie mja krobic komornicy generalnie nie wiedza o naszych zmianach dla nich nie ma decyzji nie ma funduszu i wysylaja wierzycielce i pozniej znow bedziemy mieli my problem za rok, masakra jakas z ta zmiana przepisow jest gorzej niz bylo!!
gopsosk

Napisano: 16 paź 2015, 14:52

Ja mam takich dłużników co egzekucji w US umorzonej nie mają, w ostatnim okresie świadczeniowym FA nie płaciłam a komornik sądowy kasę przekazuje. Finalnie wniosku o wszczęcie złożyć nie mogę bo toczy się egzekucja administracyjna, funduszu od zeszłego "sezonu" nie płacę a wpłaty od komornika sądowego wpływają :lol:

Super nowela.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 paź 2015, 15:10

Mam to samo! :D
kawa i ciasto

Napisano: 19 paź 2015, 7:54

Jest to bubel prawny o którym mówił na szkoleniu B.M.
pawel.w

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x