co z wypłata za sierpien i wrzesien ZP gdy otrzymał nowe orzeczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 30 wrz 2024, 9:06

witam
Pan mi gdzies uciekł z pamieci a sam zapomnial sie zglosic z orzeczeniem

orzeczenie st ZNACZNY wydane 18 lipca i tego samego dnia odebrane wiadomo + 14 dni prawomocne
co z ta wypłata za sierpien i wrzesien ktora zrealizowałam z przedłużonej do 30-wrzesnia br decyzji

czy to bedzie jakies wszczecie postepowania ? nienaleznie wyplacone czy co
Pan dzis złozył wniosek na ZP ! normalnie to i tak miałoby zastosowanie art. 24 ust.2a i wyrównanie od lipca wypłaty zp
Georgina
Referent
Od: 03 gru 2018, 19:21
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 30 wrz 2024, 15:09

Georgina pisze:
30 wrz 2024, 9:06
witam
Pan mi gdzies uciekł z pamieci a sam zapomnial sie zglosic z orzeczeniem

orzeczenie st ZNACZNY wydane 18 lipca i tego samego dnia odebrane wiadomo + 14 dni prawomocne
co z ta wypłata za sierpien i wrzesien ktora zrealizowałam z przedłużonej do 30-wrzesnia br decyzji

czy to bedzie jakies wszczecie postepowania ? nienaleznie wyplacone czy co
Pan dzis złozył wniosek na ZP ! normalnie to i tak miałoby zastosowanie art. 24 ust.2a i wyrównanie od lipca wypłaty zp
Moim zdaniem nie ma podstaw do zwrotu, jeśli spełniał przesłanki. Skoro decyzja jednak wygasła, to przyznaj teraz w trybie art. 24a i zaznacz, że na poczet tych świadczeń zaliczasz świadczenia już wypłacone.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x