witam
Pan mi gdzies uciekł z pamieci a sam zapomnial sie zglosic z orzeczeniem
orzeczenie st ZNACZNY wydane 18 lipca i tego samego dnia odebrane wiadomo + 14 dni prawomocne
co z ta wypłata za sierpien i wrzesien ktora zrealizowałam z przedłużonej do 30-wrzesnia br decyzji
czy to bedzie jakies wszczecie postepowania ? nienaleznie wyplacone czy co
Pan dzis złozył wniosek na ZP ! normalnie to i tak miałoby zastosowanie art. 24 ust.2a i wyrównanie od lipca wypłaty zp
co z wypłata za sierpien i wrzesien ZP gdy otrzymał nowe orzeczenie
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: co z wypłata za sierpien i wrzesien ZP gdy otrzymał nowe orzeczenie
Moim zdaniem nie ma podstaw do zwrotu, jeśli spełniał przesłanki. Skoro decyzja jednak wygasła, to przyznaj teraz w trybie art. 24a i zaznacz, że na poczet tych świadczeń zaliczasz świadczenia już wypłacone.Georgina pisze: 30 wrz 2024, 9:06 witam
Pan mi gdzies uciekł z pamieci a sam zapomnial sie zglosic z orzeczeniem
orzeczenie st ZNACZNY wydane 18 lipca i tego samego dnia odebrane wiadomo + 14 dni prawomocne
co z ta wypłata za sierpien i wrzesien ktora zrealizowałam z przedłużonej do 30-wrzesnia br decyzji
czy to bedzie jakies wszczecie postepowania ? nienaleznie wyplacone czy co
Pan dzis złozył wniosek na ZP ! normalnie to i tak miałoby zastosowanie art. 24 ust.2a i wyrównanie od lipca wypłaty zp
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz co z wypłata za sierpien i wrzesien ZP gdy otrzymał nowe orzeczenie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dochód 1002 zł rodziny spokrewnione - to dochód ?
dod. motywacyjne po szkoleniu z Mazurkiem
Św. pielęgnacyjne
Ustanie pożycia małżeńskiego?? CP
Świadczenie pielegnacyjne a przy rozwodzie wyrok ,że miejsce zamieszkania dziecka przy ojcu
Świadczenie pielegnacyjne a przy rozwodzie wyrok ,że miejsce zamieszkania dziecka przy ojcu
Dziecko - słuchacz Publicznego LO dla Dorosłych - PILNE
karta podatkowa - składki
Przedłużenie decyzji na podstawie zaświadczenia
ukraina - świadczenie pielęgnacyjne
nie odebrane wszczęcie Szarak Tom
SR I FA DO ZUSU
MF, a 13 i 14 emerytura/renta
informowanie KRUS odnośnie ŚP
świadczenie pielęgnacyjne a znaczny stopień
odwołanie od orzeczenia- co po 1.10.?