Co zrobić? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 7:33

Potrzebuję pomocy.
Pani składa wniosek i pyta czy jeśli nie ma instalacji gazowej to czy do wydatków ma dołączyć paragony za butlę gazową? Czy doliczamy to do wydatków? A opłaty za telefon stacjonarny? Bo komórkowy na pewno nie.
W skrócie: napiszcie proszę które konkretnie wydatki bierzemy pod uwagę?
Zawsze były te same osoby do dodatku i wtedy mogłam się wzorować, a tu mam zupełnie nowy i jestem jak dziecko we mgle:/
Z góry dziękuję za pomoc
Koniczyna

Napisano: 24 kwie 2014, 8:55

No wiem, że osoba która zajmuje się dm nie powinna zadawać takich pytań, ale nie ogarniam tego. Zastępuję koleżankę i dm to nie jedyna rzecz którą się zajmuję, więc proszę o pomoc. Zlitujcie się i napiszcie konkretnie, po polsku jakie wydatki uwzględniamy w przypadku domu jednorodzinnego
Koniczyna

Napisano: 24 kwie 2014, 9:20

ja biorę faktury i dowody wpłat za miesiąc skłądania wniosku za:
1) wodę + ścieki
2) śmieci
3) energię elktryczną ( z tym że do dochodu nie wliczam kwoty do zapłaty tylko wyliczam na podstawie tej faktury cenę kWh, które są brane pod uwagę w przypadku barku centralnego ogrzewania, centralnie ciepłej wody i gazu)
Kas

Napisano: 24 kwie 2014, 9:23

w przypadku domu jednorodzinnego bierzemy rachunek za wode śmieci szambo. żadne opłaty za swiatlo telefon butle z gazem nas nie obchodza. a i nie bierzemy podatku ani ubezpieczenia domu
iga123

Napisano: 24 kwie 2014, 9:34

Dzięki wielkie:)
Koniczyna

Napisano: 24 kwie 2014, 10:29

iga123 a nie bierzesz rachunku za energię elektryczną wyłącznie do wyliczenia cen kWh?
olcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x