wywóz nieczystości płynnych - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 12:40

wnioskodawca przedstawił mi fakturę za wywóz nieczystości płynnych na kwotę 180 zł, data wykonania usługi tj. 07.04.2014 r. na fakturze nie ma zapisku za jaki to jest okres.. czy mogę mu wliczyć całą kwotę czy powinnam wezwać do złożenia oświadczenia za jaki to jest okres. bo poprzednia pani która prowadziła dodatki wliczała całą kwotę
@WP

Napisano: 25 kwie 2014, 8:30

Wyjaśnienie jak najbardziej, a jeszcze lepiej obejrzeć równocześnie poprzedni rachunek - daty i ceny mogą dać do myślenia.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 8:33

można porównać ilośc metrów sześciennych niecz. pł. z ilością zużytej wody z faktury za wodę (oczywiście w przeliczeniu na m-c).To porównanie wiele wyjaśni.
Ja proszę jeszcze w takiejsytuacji o dostarczenie poprzedniej faktury za wywóz nieczyst.pł.
aga1

Napisano: 25 kwie 2014, 8:52

ale to co powinnam wliczyć całą kwotę czy podzielić ją na 3 miesiące i stawkę wtedy pomnożyć przez 30 dni kwietnia?? a co z poprzednimi decyzjami gdzie była zaliczana cała kwota??
@WP

Napisano: 28 kwie 2014, 8:38

Możemy wrócić jeszcze do tego posta... może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co z tym fantem zrobić???
@WP

Napisano: 28 kwie 2014, 8:54

O starych należy zapomnieć. Przy nowych starać się pilnować.
@WP pisze: powinnam wliczyć całą kwotę czy podzielić ją na 3 miesiące i stawkę wtedy pomnożyć przez 30 dni kwietnia??
Tak mniej więcej, dokładniej to tu wystarczy podzielić, bez mnożenia, a jeśli mnożyć przez 30, to wcześniej podzielić przez rzeczywistą ilość dni. Jeśli pełne lub prawie pełne miesiące, to prościej operować całymi miesiącami.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x