co zrobić jak osoba zmarła - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 maja 2021, 7:58

Mam wniosek złożony w kwietniu o przyznanie DM z mocą wsteczną od grudnia. W maju wnioskodawca zgłosił zgon członka rodziny, który utrzymywał rodzinę.
Czy liczymy Pana w gospodarstwie i jego dochody. ( zaznaczam, że wniosek jest z mocą wsteczną).Na dzień złożenia wniosku Pan żył, a na dzień wydania decyzji już go nie ma.
Efkadm
Praktykant
Od: 17 mar 2021, 14:29
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 25 maja 2021, 8:19

Efkadm pisze:
25 maja 2021, 7:58
Mam wniosek złożony w kwietniu o przyznanie DM z mocą wsteczną od grudnia. W maju wnioskodawca zgłosił zgon członka rodziny, który utrzymywał rodzinę.
Czy liczymy Pana w gospodarstwie i jego dochody. ( zaznaczam, że wniosek jest z mocą wsteczną).Na dzień złożenia wniosku Pan żył, a na dzień wydania decyzji już go nie ma.
Jeżeli wnioskodawca żyje dodatek mieszkaniowy zostaje i decyzja nie ulega zmianie...gdyby zmarł wnioskodawca wtedy trzeba stwierdzić wygaśnięcie decyzji.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 25 maja 2021, 8:22

Efkadm pisze:
25 maja 2021, 7:58
aaaa....jeżeli wniosek złożony w kwietniu to już chyba decyzja powinna była być wydana:) koniec maja prawie...Może jeszcze...wnioskodawca może wycofać wniosek, jezeli nie byl jeszcze rozpatrzony i złożyć kolejny w maju...z mniejsza juz liczba osob w gospodarstwie domowym...hmmm :?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x