Co zrobić w takim przypadku???????????? - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 wrz 2015, 13:54

Witam i prosze o pomoc.
Pan ma przyznany dodatek mieszkaniowy od m-ca września 2015r. Na początku września złożył również wniosek o dod. energet. który powinien być przyznay od wrzesnia do grudnia 2015r Wiem, że decyzja przyznająca d.e. powinna być wydana w przeciągu m-ca od daty złożenia wniosku, ale problem jest w tym, że na chwilę obecną brakuje mi pieniędzy aby wydać taką decyzję. Kwota nadwyżki za III kw. którą posiadam nie pokryje w całości d.e. na 4-ry miesiące, a dotacja na IV kw. może przyjść późno.
Co robić ???????? i kiedy można wypłacić dodatek na wrzesień i październik ?????????????????????
Bożena1303

Napisano: 17 wrz 2015, 12:03

czy naprawde nikt mi nie doradzi??????????????
Bożena1303

Napisano: 17 wrz 2015, 12:52

Bożena w ww. przypadku przyznajesz DE od 01.09.2015 do 29.02.2016 r. Na taki okres na jaki ma przyznane DM.To po pierwsze.
Po drugie decyzje wydajesz w ciągu miesiąca od daty złożenia i nikogo nie interesuje czy masz pieniądze czy nie masz. To twój problem że zapotrzebowałaś zbyt mało. Nie mogą na tym cierpieć interesanci. Wystarczy zwiększyć kwotę dotacji w Urzędzie Wojewódzkim. Zadzwoń do nich. Wszystko jest do załatwienia.
Fantomas

Napisano: 17 wrz 2015, 19:30

dokladnie, w przypadku gdy brakuje kasy, wnioskujemy o dodatkowe zapotrzebowanie do Wojewody. Poza tym pienieadze za wrzesien mozna wyplacic w pazdzierniku i za pazdziernik musza byc w pazdzierniku. Trzeba napisac wniosek o zwiekszenie zapotrzebowania, nie ma wyjscia.
A na przyszlosc, lepiej napisac o wieksza kase, potem spi sie spokojnie ;)
sylajolka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x