Co zrobić z dochodem dziecka? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 wrz 2019, 22:19

Witam, mój syn który niedługo kończy 17 lat chciałby iść do pracy i pieniądze zarobione odłożyć na prawo jazdy i samochód. Martwię się jednak, że przez uzyskanie dochodu przez mojego syna stracę prawo do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkami na niego i drugiego syna (aktualnie pobieram te świadczenia). Czy istnieje jakaś możliwość, aby nie wliczać dochodów syna do dochodów rodziny? Może jakieś oświadczenie, że syn odkłada te pieniądze i nie idą one na utrzymanie rodziny? Proszę o pomoc.
kamilnic
Praktykant
Od: 11 wrz 2019, 14:38
Zajmuję się: Aktualnie nie pracuje.

Napisano: 25 wrz 2019, 7:02

kamilnic pisze:
24 wrz 2019, 22:19
Witam, mój syn który niedługo kończy 17 lat chciałby iść do pracy i pieniądze zarobione odłożyć na prawo jazdy i samochód. Martwię się jednak, że przez uzyskanie dochodu przez mojego syna stracę prawo do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkami na niego i drugiego syna (aktualnie pobieram te świadczenia). Czy istnieje jakaś możliwość, aby nie wliczać dochodów syna do dochodów rodziny? Może jakieś oświadczenie, że syn odkłada te pieniądze i nie idą one na utrzymanie rodziny? Proszę o pomoc.
Nie ma takiej możliwości, wtedy kazdy moglby pisac ze odklada na to czy na tamto.
Weronikaw
Referent
Od: 23 maja 2019, 9:43
Zajmuję się: FA

Napisano: 25 wrz 2019, 7:09

kamilnic pisze:
24 wrz 2019, 22:19
Nie ma takiej możliwości, wtedy kazdy moglby pisac ze odklada na to czy na tamto.
Weronikaw
Referent
Od: 23 maja 2019, 9:43
Zajmuję się: FA

Napisano: 25 wrz 2019, 8:19

Nie ma takiej możliwości aby pominąć jego zarobki... dochody wszystkich członków rodziny sumuje się.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem