CO ZROBIĆ Z DOKUMENTAMI DŁUŻNIKA - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 kwie 2017, 11:11

z dłużnikiem alimentacyjnym, w sąsiedniej gminie przeprowadzono wywiad alimentacyjny oraz odebrano oświadczenie majątkowe, dłużnik podał adres zamieszkania na terenie naszej gminy, więc tamten ośrodek przesłał do nas dokumenty ( wywiad oświadczenie majątkowe), dziś dłużnik przyszedł i powiedział że nie mieszka na terenie naszej Gminy tylko w Siedlcach ( adres na wywiadzie podał jako adres do korespondencji) CO JA MAM ZROBIĆ Z DOKUMENTAMI DŁUŻNIKA CZY ODESŁAĆ DO GMINY Z KTÓEJ PRZYSZŁO CZY WYSŁAĆ ORGANU WŁAĆIWEGO NA MIEJSCE ZAMIESZKANIA DŁUŻNIKA CZYLI DO SIEDLEC
karola ops
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 10:17
Zajmuję się: niczym

Napisano: 12 kwie 2017, 12:11

MOŻE KTOŚ SIE WYPOWIE BARDZO PROSZĘ
karola ops
Starszy referent

Napisano: 12 kwie 2017, 12:42

karola ops - jak dla mnie strasznie pokręciłaś ... sąsiedna gmina przeprowadziła wywiad i odebrała oświadczenie od dłuznika wobec którego nie była OWD? - dlaczego?
jakie dokumenty chcesz pszesyłać do Siedlec ?
Ty jesteś wobec tego dłuznika OWW czy tlko byłaś OWD?
ew@1
Referent
Od: 09 mar 2017, 9:50
Zajmuję się: ŚW,FA, 500+

Napisano: 12 kwie 2017, 13:04

to jest trochę skomplikowane , bo dłużnik kiedyś mieszkał w sąsiedniej gminie i w tej samej gminie jest wierzycielka, ( WIERZYCIELKA PODAŁA TAKI ADRES) więc wezwali go na wywiad on się wstawił ale w dokumentach ( NA WYWIADZIE I W OŚWIADCZENIU MAJĄTKOWYM) wskazał adres na terenie MOJEJ gminy , ośrodek który przeprowadził wywiad z dłużnikiem ( SĄSIEDNI) przekazał dokumenty nam celem prowadzenia dalszego postępowania, ja wezwałam dłużnika ( bo miał donieść zaświadczenie z PUP) I DŁUŻNIK PRZYSZEDŁ I NAPISAŁ OŚWIADCZENIE ŻE NIE MIESZKA NA TERENIE MOJEJ GMINY TYLKO W SIEDLCACH A ADRES NA WYWIADZIE ( ADRES NA TERENIE MOJEJ GMINY) PODAŁ JAKO ADRES DO KORESPONDENCJI
karola ops
Starszy referent

Napisano: 12 kwie 2017, 13:22

w takiej sytuacji to ja bym tylko wysłała informację do OWW i do komornika, o tym, że dłuznik złożył Ci oświadczenie o zmianie miejsca zamieszkania, podalabym im ten aktualny adres i wszystko z Tojej strony - nie jesteś już OWD ...
ew@1
Referent

Napisano: 12 kwie 2017, 13:25

A CO Z WYWIADEM I OŚWIADCZENIEM MAJĄTKOWYM KTÓRE DŁUŻNIK ZŁOŻYŁ W SĄSIEDNIEJ GMINIE A GMINA PRZESŁAŁA DO NAS ??? (
karola ops
Starszy referent

Napisano: 12 kwie 2017, 13:35

karola ops pisze:A CO Z WYWIADEM I OŚWIADCZENIEM MAJĄTKOWYM KTÓRE DŁUŻNIK ZŁOŻYŁ W SĄSIEDNIEJ GMINIE A GMINA PRZESŁAŁA DO NAS ??? (
to już ich problem ... moim zdaniem skoro on zgłosił się na wezwanie do nich a oni nie byli właściwi do przeprowadzenia wywiadu itd. (bo nie byli OWD) powinni jako OWW wysłać do Ciebie wniosek o podjęcie działań a nie wysyłac wywiad - a tak to robi się bałagan ...

Teraz już bym tak to zostawiła ...
ew@1
Referent

Napisano: 12 kwie 2017, 15:20

ja napisałam do OWW że dłuznik nie przebywa u mnie i wysłałam im nowy adres oraz do komornika, wywiad został u mnie w aktach ale OWW chciało ode mnie informacje z wywiadu i tyle
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem