Dostałam pismo z Dopsu, że Pan Y podjął prace za granicą, ponadto oni nie posiadaja zadnych dokumentów w związku z tym pouczyli mnie o tym, że po ich informacji powinnam wszcząc postepowanie zgodnie z art. 23. Wezwałam Pana do dostarczenia niezbednych dokumentów. Zaintersowany wszystko dostarczył ale czy teraz mam wysłać do nich same dokumenty czy do tego wniosek na okres zasiłkowy 2013/2014?
Zaznaczam, że Pan Y nie pobiera u nas świadczeń chyba od 2010 r. Na wszylki wypadek dałam mu wniosek do uzupelnienia ale nie wiem czy mam go wysłać czy nie. Pomóżcie proszę
ja w takich przypadkach odpisuje do ropsu, że człowiek nie pobiera świadczeń
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
prostuję: Pan pobierał do października 2013 r. ( pisalam wieczorem z domu wiec dokładnie nie pamiętałam a prace rozpoczął 02-09-2013.
Dops nie wie od kiedy koordynacja zachodzi bo nie ma żadnych dokumentów, ktore mogłyby to potwierdzić wiec kazali mi niezwlocznie wszczac postępowanie i postepowac zgodnie z art. 23 a.
Wiec wysłac tylko zaswiadczenie o niepobieraniu ??